Novosti Crna kronika

NOVI SLUČAJ 'SINKOPE'?

Umoran, pijan i drogiran jurećim gliserom izletio na popularnu plažu: podignuta optužnica protiv 40-godišnjaka koji je uspio udariti brodom u parkirani automobil

NOVI SLUČAJ 'SINKOPE'?

Podignuta je optužnica protiv 40-godišnjaka koji je krajem lipnja ove godine jurećim gliserom izletio na plažu Jadrije, u blizini Šibenika, i tako ugrozio život i imovinu mnogih kupača, priopćilo je šibensko Općinsko državno odvjetništvo.
Tužiteljstvo ga tereti da se 25. lipnja poslijepodne, umoran, pijan i drogiran, gliserom uputio s otoka Žirja u smjeru Jadrije, "pristajući da upravljajući gliserom u takvom stanju ugrožava živote i imovinu drugih ljudi".

Bizarna nesreća na popularnoj šibenskoj plaži: gliserom se zabio u - automobil!; 'Išao je ravno na kupače, pretrnuo sam od straha'

Nakon havarije na Jadriji oštećeni vlasnik automobila kaže: Vozač glisera obećao je da će mi nadoknaditi svu štetu!

"Oko 18 sati, zbog umora, alkoholiziranosti i utjecaja droga je zaspao, a gliser se nastavio nekontrolirano kretati po moru i izletio je na šljunčanu plažu na Jadriji. Na tom betoniranom dijelu bio je veći broj kupača, a neki su bili i u moru ispred plaže te izbjegli nalet glisera. Gliser se nastavio pravocrtno kretati po plaži u dužini oko osam metara i prešao preko brodice na suhom vezu te udario u parkirani osobni automobil istog vlasnika", stoji u optužnici šibenskoga Općinskog državnog odvjetništva.
U toj je nesreći na brodici i automobilu nastala šteta od deset tisuća kuna. Zbog počinjenoga kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, šibensko je tužiteljstvo protiv 40-godišnjaka danas podignulo optužnicu na Općinskome sudu.

Bude li osuđen za to djelo, prijeti mu zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Naslovnica Crna kronika