Novosti Crna kronika

napad u vrsinama

Mladići koji su oteli 20-godišnjeg Kaštelanina, propucali ga s pet metaka i bacili u bunar priznali krivnju: Kajemo se i žao nam je što se to dogodilo

napad u vrsinama

- Osjećam se kriv za kazneno djelo kako nam se stavlja na teret optužnicom, kajem se i žao mi je što se to dogodilo - kazao je 22-godišnji Ivanda Vito Matijaš iz Kaštel Novog u petak na splitskom Županijskom sudu na početku suđenja u kojem se njemu i njegovom vršnjaku Ivanu Kelamu sudi za pokušaj ubojstva Matka Mikulića u siječnju ove godine. Identične riječi ponovio je i Kelam pred sudskim vijećem kojim predsjeda sudac Slavko Lozina.

Obzirom na njihovo priznanje, odvjetnici okrivljenih nisu imali što dodati u uvodnim govorima, a nakon toga su pročitani svi predloženi dokazi i iskazi svjedoka.

Mladi Kaštelanin petljao je s drogom, a banda ga je za kaznu propucala i bacila u bunar; Mladić koji ga je spasio dobio 250 uznemirujućih poruka

Pozadina priče o mladom Kaštelaninu u kojeg su ispalili 11 metaka i bacili ga u bunar: 'Prijatelj me istukao i ostavio u frižideru'

Nakon što je jedan 'prijatelj' mladića koji je propucan i bačen u bunar uhićen, drugi sam došao na policiju

Priveden osumnjičenik za napad na mladog Kaštelanina koji je izrešetan i bačen u bunar: prvo je eliminiran kao napadač, a onda je uslijedio obrat u istrazi


Nakon pola sata suđenja stiglo se i do obrana, pa su i Matijaš i Kelam opet ponovili isto i nisu željeli odgovarati na pitanja suda i tužiteljice. Suđenje je odgođeno do ponedjeljka kad se očekuje izricanje presude.

A dvojicu se mladića optužnicom tereti da su 20. siječnja ove godine oko 17,30 sati na području Županije splitsko-dalmatinske presreli Mikulića i nasilno ga ugurali u osobno vozilo marke Ford Fiesta u vlasništvu leasing kuće. 

Uz ozbiljne prijetnje i protivno njegovoj volji odvezli su ga na osamljeno mjesto u Vrsine, a njegov su mobitel odbacili tijekom vožnje izvan vozila pored kolnika. Potom su 20-godišnjaka izveli iz osobnog vozila, kako stoji u optužnici, "odveli do ruba bunara i iz neutvrđenog vatrenog oružja, s ciljem da ga usmrte, u njega ispalili pet hitaca i nanijeli mu tešku tjelesnu ozljedu".

Nesretnom mladiću pucali su u prsa, oba koljena i obje ruke te su ga nakon ranjavanja gurnuli u u bunar dubine oko tri metra i osobnim se vozilom udaljili s mjesta događaja ostavivši ga u bespomoćnom stanju.

Dan poslije oko 13,00 sati propucanog i izmučenog mladića pronašao je prolaznik koji je odmah pozvao policiju.

I Matijaš i Kelam se nalaze u istražnom zatvoru.

 

Naslovnica Crna kronika