Novosti Crna kronika

došao u Tim za obranu

Todorić angažirao jednog od vodećih svjetskih odvjetnika specijaliziranog za - izručenja iz Velike Britanije

došao u Tim za obranu

Timu za obranu Ivice Todorića i njegovih sinova Ante i Ivana Todorića koji trenutno, prema neslužbenim inforacijama, borave u Londonu, priključio se navodno pravni stručnjak za ekstradiciju Michael O'Kane iz Londona. Tu informaciju Jutarnji list je pokušao službeno provjeriti s londonskim odvjetnikom, ali on nije odgovarao na upite.

Odvjetnik O'Kane je, inače, stariji partner u odvjetničkom društvu Peters & Peters u Londonu, a na njihovim službenim internet stranicama navodi se da je O'Kane jedan od svjetski najjačih istraživačkih odvjetnika:

- Michael predvodi naš tim za gospodarski kriminal i autor je knjige The Law of Criminal Cartels, navodi se na službenoj internet stranici londonskog odvjetničkog društva.

Među ostalim, O'Kane je, kako se navodi u njegovoj biografiji, stručnjak za ekstradiciju, a na stranici društva navodi se da su njihovi odvjetnici zastupali brojne klijente protiv kojih je bio pokrenut postupak izručenja koji iz Velike Britanije nije baš jednostavan:

- Naša specijalnost su slučajevi u kojima zahtjev za izručenjem ima političku ili ekonomsku pozadinu. Dosad smo se uspješno suočavali s takvim zahtjevima iz Rusije, navodi se na stranicama spomenutog odvjetničkog društva.

 

Naslovnica Crna kronika