Novosti Crna kronika

drama na kašteletu

Eksplodirala bomba na 'Obojenoj', policija potvrdila: Muškarac je počinio samoubojstvo. Osim njega, nitko drugi nije ozlijeđen

drama na kašteletu

21:44 - Iz splitske policije potvrđeno je kako je muškarac koji je danas na Kašteletu aktivirao bombu počinio samoubojstvo.

'Nastavno na današnju informaciju o postupanju policije na predjelu Kaštelet u Splitu, obavještavamo Vas da unatoč velikom nastojanju i naporu policije da se ova situacija okonča na pozitivan način, nažalost 54-godisnjak je počinio samoubojstvo aktiviranjem eksplozivne naprave.

U cjelokupno postupanje bili su uključeni policijski službenici koji su nakon zaprimljene dojave ostvarili prvi kontakt, kao i načelnik Policijske postaje.

U događaj je uključen i policijski pregovarač, te sve osobe za koje je policija smatrala da će 54-godišnjaka odgovoriti od namjere da počini nešto na svoju ili tuđu štetu.

Osim njega, nitko drugi nije ozlijeđen, a policija osigurava mjesto dogadjaja, obavlja se očevid i utvrđuju sve okolnosti ovog dogadjaja, o kojem je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo', stoji u priopćenju PU Splitsko dalmatinske.

21:30 - Na mjestu događaja je mrtvozornik. Još se očekuje službena objava smrti, odnosno počinjenja samoubojstva.

20:04 -  Na Obojenoj svjetlosti prije 15-ak minuta začula se snažna detonacija! Ne zna se je li muškarac živ ili je poginuo.

Prije same detonacije, moglo se vidjeti kako je muškarac koji je prijetio bombom svojim automobilom prišao bliže moru, vjerojatno kako pri eksploziji netko od okupljenih ne bi stradao.

Specijalci u ovim trenucima s velikim oprezom prilaze njegovom automobilu kako bi utvrdili je li živ, a strahuju jer je u međuvremenu kazao kako kod sebe ima više eksplozivnih naprava.19:20 - Zbog kompletne blokade prometa ni stanari okolnih ulica ne mogu do svojih domova, policija ih zaustavlja već na križanju ispod marjanskog tunela, a ni gradski autobusi ne voze u tom pravcu. Također, svima je zabranjeno zadržavanje u blizini mjesta događaja. Vozačima se preporuča izbjegavati ovaj dio grada te im se preporučuju alternativni putevi. 18:50 - Kako javljaju naši reporteri s terena, kompletno šetalište uz poznato kupalište je zatvoreno, no na Kašteletu se iz daljine može vidjeti jedno vozilo s upaljenim svjetlima, ne zna se je li riječ o automobilu muškarca koji, kako je sam javio policiji, kod sebe ima bombu.

Od svjedoka zatečenih u blizini mjesta događaja doznajemo kako su oko 18 sati na tom mjestu vidjeli tri osobe u međusobnoj prepirci.18:45 -  Još uvijek se ne zna tko je muška osoba na plaži Kaštelet. Policija je uspjela stupiti u kontakt sa muškarcem, u razgovoru im je kazao kako ne želi nikome nauditi i ne želi nikakvo zlo drugim ljudima.

Pregovarač iz specijalne policije još uvijek razgovara sa muškom osobom, pokušava se doznati koji su motivi ovog čina. 

Dosta je zabune izazvala informacija da je riječ o poznatoj osobi. Iako još nije otkriven identitet, muškarac je poznat policajcima, znaju s kim trenutno razgovaraju.
 18:20 - Dva kombija specijalaca sjurila su se na splitsku plažu Obojena svjetlost. Pristigli su i vatrogasci te hitna pomoć.

Kako doznajemo, u 17.30 muškarac je sam obavijestio policiju da se nalazi na navedenoj lokaciji i da ima bombu koju planira aktivirati. Doznajemo da prijeti samoubojstvom, ali motiv još nije poznat.

Blokirane su sve ulice prema poznatom kupalištu.

'Danas oko 17.30 sati zaprimljena je dojava građanina koji je naveo da se nalazi na plaži na predjelu Kaštelet u Splitu, te da kod sebe ima eksplozivno sredstvo.

Policijski službenici su žurno upućeni na mjesto događaja, koje je osigurano i onemogućen je pristup građanima. Na teren je upućena i specijalna jedinica policije s pregovaračem.

Radi se o poznatoj osobi, hrvatskom državljaninu, s kojim smo stupili u kontakt. Postupanje je u tijeku, izvijestili su iz PU Splitsko-dalmatinske.

 

Naslovnica Crna kronika