Novosti Crna kronika

talačka kriza

Nasilnik s Klisa ima debeli dosje: zbog njega je policija intervenirala čak sedam puta, ima niz kaznenih prijava, izrečena mu je mjera zabrane približavanja koju je prekršio...

talačka kriza

U nedjelju navečer 52-godišnjak s Klisa predat će se pritvorskom nadzorniku, a protiv njega će se podnjeti kaznena prijava zbog prijetnje te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvar. Osim toga će se podnjeti optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom suduradi kršenja Zakona o oružju.

Tijekom kriminalističkog istraživanja u nedjelju obavljena je pretraga kuće te mjesta događaja i pronađena je automatska puška s okvirom u kojem se nalazilo 10 komada pripadajućeg streljiva, zatim lovačka puška i 28 komada različitog streljiva te drvena (bejzbol) palica za koje je utvrđena sumnja da pripadaju 52-godišnjaku.

Talačka kriza na Klisu: muškarac prijetio da će ubiti sebe i člana obitelji, žrtva obiteljskog nasilja ozlijeđena

 Kriza na Klisu počela je u 16.15 sati, a okončana je u 21.46 tijekom kojih su na teren izišli pripadnici Interventne i Specijalne policije te njihov pregovarač. Od 2009. godine do danas policija je zbog obiteljskog nasilja kojeg je počinitelj 52-godišnjak intervenirala sedam puta.

Kako saznajemo u razdoblju od 2009. do 2013. godine policija je zbog njegovog ponašanja intervenirala šest puta. Do sada u svom dosjeu ima dvije kaznene prijave za prijetnje prema članu obitelji koje su počinjene prema supruzi te zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe što se odnosi na nasrtanje bračnog partnera pred djetetom.

Osim toga su protiv njega podnesene prijave zbog tri prekršajna djela obiteljskog nasilja te dva prekršaja nepoštivanja izrečene zaštitne mjere. Tijekom 2011. godine izrečena mu je zaštitna mjera zabrane približavanja supruzi u roku od godine dana koju je dva puta prekršio. Od 2013. godine do subote 52-godišnjak nije bilo prijavljen za novi incident.

Policija je pozvana zbog svađe između 52-godišnjaka i njegove supruge tijekom koje je on nasrnuo na nju. Nakon dolaska službenika policije se zatvorio u kuću sa zajedničkom kćerkom, prijeteći kako će ubiti nju i sebe. Pozvane su dodatne snage i specijalni pregovarač te je u 17.25 sati djevojčicu pustio iz kuće.

On je ostao unutra i dalje prijeteći samoubojstvom iz automatske puške. Na Klis je došla i liječnička ekipa koja je pregledala napadnutu suprugu 52-godišnjaka te je ustanovljeno kako ima lakše tjelesne ozljede. Iscrpljujući pregovori trajali su do 21.46 sati kada se 52-godišnjak predao. Njega je također prvo pregledala medicinska ekipa nakon čega je odveden u policijsku postaju. U nedjelju ujutro je nad njim u tijeku bila obrada nakon koje će se odlučiti za koja kaznena djela će biti prijavljen.

Naslovnica Crna kronika