Novosti Crna kronika

drama ispred kuće

Koji horor! Podivljali pas Dinamovog igrača izgrizao bebu po licu, roditelji očajni: U šoku smo, ima 50 šavova, i liječnici su zgroženi, kažu da ovakve ozljede još nisu vidjeli...

drama ispred kuće

Teške ozljede zadobio je dječak star svega 21 mjesec kada ga je u petak ujutro u dvorištu obiteljske kuće na zaggrebačkom Jelenovcu napao i izgrizao podivljali pas ptičar u vlasništvu susjeda.

Kako piše Novi list, vlasnik psa je nogometaš Dinama, 23-godišnji Angelo Henriquez.

Dječak je hitno prebačen u Vinogradsku bolnicu s brojnim ozljedama po licu, tjemenu, vratu i ušima. Dječak je pod strogim nadzorom liječnika. Ključnih je idućih pet dana u kojima se treba spriječiti infekcija rana. Na sreću, pas mu nije ozlijedio vitalne organe poput očiju i živaca.

– U šoku smo, sinčić je operiran i ima čak 50 šavova. I liječnici su zgroženi. Rekli su nam da ovakav opseg ozljeda još nisu imali prilike vidjeti. Još uvijek ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Supruga i ja bili smo u kući, a prijateljica od bake čuvala je malog. Loptica s kojom se igrao sin u jednom času pala je s balkona u prizemlje.

Dijete je s gospođom otišlo po lopticu u dvorište, a onda se dogodio užas. Žena je u panici dotrčala do mene i rekla da malog hitno moramo odvesti u bolnicu. Susjedov pas upao je u dvorište, zgrabio malog za lice i vukao ga. Djevojka je pozvala Hitnu pomoć, ispričavala se, a kasnije je i slala poruke da joj je žao, a njezin partner je samo rekao da mora ići, da žuri na trening – kazao je za Novi list otac dječaka.

U šoku je, kaže, zbog reakcije vlasnika psa, nogometaša iz Čilea, koji je u Dinamo stigao prije dvije godine.

Navodno se Henriquez sa svojom djevojkom doselio u susjedstvo u Šercerovu ulicu prije dva tjedna.
 

 

I like bothering Kron with hugs #Kronsito #mojpasito 🐶❤️#rainydays ⛈

A post shared by Angelo Henriquez Iturra (@anriquez9) on

 

 

Prema prvim informacijama, policija je nakon obavljenog očevida i razgovora podigla kaznenu prijavu i proslijedila je DORH-u. Nogometaš, čini se, nije doveden pritvorskom nadzorniku.

Ozlijeđenom dječaku slijedi dug i težak postoperativni oporavak i gotovo sigurno novi kirurški zahvati na licu.

Naslovnica Crna kronika