Novosti Crna kronika

kažnjeni i 'ortaci'

Bivši vlasnik propale Alpe Jadran banke osuđen na dvije i po godine zatvora, mora vratiti više od pet milijuna kuna

kažnjeni i 'ortaci'

Luka Jerić bivši većinski vlasnik i predsjednik Nadzornog odbora propale Alpe Jadran banke koja je sada u stečaju na Županijskom sudu u Splitu je nepravomoćno osuđen na dvije i po godine bezuvjetnog zatvora, a Banci koja je u stečaju mora vratiti pet milijuna i 60 tisuća kuna.

Pero Perišić njegov suradnik i bivši suvlasnik Alpe Jadran banke osuđen je na godinu i četiri mjeseca zatvora, s tim da je Perišiću dosuđeno osam mjeseci bezuvjetnog zatvora a osam mjeseci uvjetnog što znači da tu kaznu od preostalih osam mjeseci neće odslužiti ako u roku od tri godine (od pravomoćnosti presude) ne počini novo kazneno djelo.

Trećeoptuženi Zlatko Poštenjak vlasnik tvrtke Grading d.o.o. iz Splita osuđen je na uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora koja se neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Propala Alpe Jadran banka ne odustaje od hotela ‘President’​

Luka Jerić i ortaci ostaju bez 19 milijuna kuna i hotela 'President'

Jerić je osuđen za četiri kaznena zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, dok su Perišić osuđeni za po jedno djelo poticanja Jerića, a Poštenjak i za jedno djelo pomaganja Jeriću. Oštećena banka u stečaju se upućuje da u imovinskopravnom zahtjevu od Jerića može potraživati novac u više zatraženom iznosu od dosuđenog te u cijelosti od Perišića i Poštenjaka pošto im nepravomoćnom presudom nije presuđeno da moraju išta vratiti banci.

Jerić se nije pojavio na izricanju presude, dok su Perišić i Poštenjak mirno saslušali presudu na koju će se svi žaliti.

 

Naslovnica Crna kronika