Novosti Crna kronika

U RUCI IMAO DVA PIŠTOLJA!

Donosimo detalje stravičnog pokolja u Senju: ubojica je prošao 70 km kako bi se osvetio, poludio je zbog sukoba oko cura, a onda je ispalio deset hitaca...

U RUCI IMAO DVA PIŠTOLJA!

Izlazak u petak navečer u popularni disko klub 'Konoba' u samom središtu Senja trebao je biti samo još jedan u nizu opuštenih izlazaka za mladež, ali i klasična radna večer za izbacivača Tomislava Lopca (38), no u subotu u zoru, nešto poslije pet sati, stvari su pošle po zlu, piše Jutarnji list.

U noćnom klubu ubijen vlasnik popularnog restorana, a dvojica mladića ranjena: ubojica je navodno nasumce otvorio vatru po gostima lokala!?

Razjareni Ivan Tomljanović (55) zvani Puljiz pod utjecajem alkohola naprasno je ugasio život omiljenog redara Lopca prema kojem je ispalio desetak metaka, dok je ranio dvojicu gostiju Josipa Mesića (27) i Tina Rončevića (26), koji su, srećom, izvan životne opasnosti.

Krvava tragedija dogodila se nakon što je Lopac, brinući o redu unutar kluba dva sata ranije, upozorio Tomljanovića da ne gnjavi djevojke koje su se nalazile unutar Konobe. Svjedoci pričaju da ih je uznemiravao dok su se one zabavljale pa ga je zaštitarska služba opomenula te civilizirano zamolila da napusti prostor. Izašao je van, ali nije dugo ostao na svježem zraku.

- Ive Puljiz je opet ušao u klub i opet počeo provoditi vlastiti 'red' među djevojkama, pa ga je Lopac žešće ispratio napolje. Mislili su svi da je to to i da će mirno dočekat fajrunt, a kad ono, Tomljanović je otišao u Selce po oružje. Odlučio se očito osvetiti jer je prevalio 70 kilometara i ponovno uletio u Konobu. U ruci je imao dva pištolja iz kojih je počeo pucati. Čuo se pucanj za pucnjem, a onda je neki čovjek uletio u klub i obuzdao ubojicu – priča nam jedan od mještana Senja.

Ubojici je očito bilo svejedno koga će ozlijediti jer je pucao nasumično po nekoliko desetaka gostiju istovremeno iz oba pištolja. Na nišanu mu se našao poznanik redar koji, inače, s obitelji vodi poznati buffet 'Jablan' u obližnjoj Seoskoj Dragi.

Prijatelji pokojnog Tomislava Lopca k sebi ne mogu doći od šoka. Govore nam kako je izgledom bio strašan, ali da je kao čovjek bio dobar. Izrazito vrijedan i savjestan što god da je radio te je bio miljenik mjesta. Ubojica Tomljanović je, pak, rodom iz seoceta Krivi put iznad Senja. Od tamo se, govore nam mještani, odselio davno...

Iako se pojavila informacija da Tomljanović već na duši ima jedno ubojstvo, to nije točno. No, potvrđeno nam je da je prije petnaestak godina bio osumnjičenik za pokušaj ubojstva, no ta je prijava protiv njega odbačena, doznaje Jutarnji list.

Naslovnica Crna kronika