Novosti Crna kronika

iza rešetaka

Piromanu iz Drniša određen istražni zatvor: podmetnuo čak sedam požara, umalo spalio svoj grad te izazvao čak 18 milijuna kuna štete!

iza rešetaka

Na prijedlog zamjenika Županijskog državnog odvjetnika, sudac istrage Županijskog suda u Šibeniku odredio je jednomjesečni istražni zatvor za 39-godišnjeg muškarca s područja Drniša. Županijsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv ovog 39-godišnjaka zbog sumnji da je počinio kazneno djelo protiv opće sigurnosti i teška kaznena djela protiv opće sigurnosti.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od 4. do 27. kolovoza 2017. u Razvođu, u sedam navrata, u namjeri izazivanja požara, plinskim upaljačem palio suhu travu i nisko raslinje, nakon čega su izbili požari, kojima je doveo do ugroze ljudskih života, ugroze oštećenja i uništenja stambenih i gospodarskih zgrada kao i drugih materijalnih i prirodnih dobara na području Općine Promina i Grada Drniša. Daljnja širenja požara spriječili su pripadnici javnih vatrogasnih postrojbi Grada Drniša, Grada Knina, dragovoljnih vatrogasnih postrojbi Općine Promina i Grada Drniša, pripadnici drugih vatrogasnih postrojbi izvan županije Šibensko-kninske te  pripadnici Hrvatske vojske

U požarima je izgorjela suha trava, nisko raslinje, šume bora, hrasta i jasena te je pričinjena šteta od najmanje 18 milijuna kuna. Sudac istrage odredio je 39-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Naslovnica Crna kronika