Novosti Crna kronika

svađa završila ubojstvom

Jedan ubod u srce presudio je Blaževiću: liječnici su mu uspjeli sašiti ranu, ali ozljeda je bila fatalna; Počinitelj i oružje još uvijek nisu pronađeni

svađa završila ubojstvom

U Stobreču je u petak ujutro oko 4.15 došlo do sukoba u kojem je život izgubio 23-godišnji Ivan Mate Blažević zvani Blato iz Splita.

Njega je, sumnja se, u kafiću "Reket" kraj teniskih terena na ulazu u Stobreč nakon verbalnog, a potom i fizičkog sukoba jednim ubodom nožem u srce usmrtio N. G. J., koji je nakon toga pobjegao. 

Stravična večer u Stobreču: nožem u prsa ubijen 23-godišnji mladić koji je osuđen za napad na Bruna Marića

'Proputovao je cijelu Europu zbog Hajduka, radio je kako bi platio sudske troškove': evo što o ubijenom Ivanu Mati Blaževiću govore njegovi prijatelji i poznanici

Policija za njim još uvijek traga, a osim lokacija po Splitu i Strožancu pretraživali su i objekte u jednom naselju okolici Trilja, odakle je obitelj osumnjičenog mladića.

U petak ujutro policija je blokirala područje oko teniskih terena te je na mjesto događaja izišla i Rene Laura, zamjenica Županijskog državnog odvjetnika, koja je rukovodila očevidom.

Nakon što je Blažević uboden, netko od prisutnih zvao je Hitnu pomoć koja je došla i pružila mu pomoć te ga odvela u splitsku bolnicu, gdje su mu liječnici uspjeli sašiti ranu. No, usprkos njihovim naporima mladić je umro. 

Osim tog uboda u srce, utvrđeno je da je imao još jednu reznu ranu na slabinama.

Uokolo kafića tijekom jutra mogli su se vidjeti krim inspektori koji su pretraživali okolno žbunje, tražeći oružje kojim je ubojstvo počinjeno, no nisu ga pronašli. 

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SLOBODNE DALMACIJE OD SUBOTE

 

Naslovnica Crna kronika