Novosti Crna kronika

zločin u stobreču

'Proputovao je cijelu Europu zbog Hajduka, radio je kako bi platio sudske troškove': evo što o ubijenom Ivanu Mati Blaževiću govore njegovi prijatelji i poznanici

zločin u stobreču

Splitom je jutros odjeknula vijest o ubojstvu u Stobreču, malenom prigradskom mjestu koje je baš jučer slavilo svoga zaštitnika - Svetog Lovru.

Tamo se, najvjerojatnije, zbog slavlja i koncerta zatekao zagriženi Torcidaš Ivan Mate Blažević, 23-godišnji mladić kojeg je N.J. ubo nožem u prsa, od čega je kasnije i umro u splitskoj bolnici.

Stravična večer u Stobreču: nožem u prsa ubijen 23-godišnji mladić koji je osuđen za napad na Bruna Marića

Do sukoba je došlo nekoliko minuta iza 4 sata ujutro u kafiću Reket kraj teniskih terena u Stobreču, piše 100posto.

Svi (anonimni) sugovornici ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo.

- Onaj napad na suca Marića nije bio uvjetovan njegovim psihičkim poremećajem ili agresijom. On samo nije mogao trpjeti nepravdu. Nije mogao trpjeti Hajdukovu štetu koju je onda prouzrokovao taj sudac. Zadnje vrijeme ga nije bilo baš po kvartu, ne znam gdje bi provodio dane, ali čula sam da je počeo raditi nekakvi sezonski posao kako bi mogao platiti sudske troškove - rekla je 26-godišnja Blaževićeva poznanica s Mertojaka.

- Ni po čemu u društvu nije odskakao, štoviše bio je tih i rijetko bi pričao, a kada bi pričao to su uglavnom bili njegovi doživljaji s gostovanja na kojima je bio. To su priče o kojima bi trebalo napisati knjigu, da je jedan srednjoškolac proputovao cijelu Europu zbog Hajduka, spavao po vlakovima, kolodvorima i ponekad se danima vraćao autostopom u Split. Te priče zaslužuju biti ukoričene njemu u čast - kaže Blaževićev srednjoškolski kolega.

CIJELI TEKST PROČITAJTE OVDJE

Naslovnica Crna kronika