Novosti Crna kronika

fotografija odala nasilje?

Je li policajac u tunelu udario Dominika Mamića? Iz policije tvrde 'sve je bilo zakonito', no kako i zašto se mladić našao na podu?

fotografija odala nasilje?

Iz ureda glavnog ravnatelja policije Marka Srdarevića stigao je kratak odgovor na naš upit o tome kako se 22-godišnji Dominik Mamić koji je ušao na teren sa vatrogasnom šipkom na utakmici Hajduk-Rijeka našao na podu ispred ulaza u tunel za igrače nakon privođenja.

Mamićev brat u razgovoru za naš list doslovce je rekao "da je Dominika policajac udario šakom u zatiljak i oborio na pod."

- Vezano uz tvrdnje kako postupanje policijskih službenika tijekom privođenja 22-godišnjaka na Poljudu nije bilo zakonito, odnosno da su ga tom prilikom policijski službenici udarili "šakom u zatiljak", odlučno odbacujemo takve navode. Policijski su službenici u navedenom slučaju postupali zakonito i profesionalno, stoji u odgovoru iz Ravnateljstva policije ne želeći očigledno ulaziti u opis situacije zašto se i kako Mamić našao na podu.

Tako smo ostali uskraćeni za odgovor je li Mamić pokušao bježati, je li se suprostavljao uhićenju, je li možda on udario policijskog službenika?

Dobili smo samo dogovor da je postupanje bilo - zakonito i profesionalno, dok fotografija sama po sebi sugerira nešto drugo.

Naslovnica Crna kronika