Novosti Crna kronika

prijavili ga roditelji

Dubrovčanin uhićen zbog pedofilije je profesor u školi: trinaest puta iskoristio djevojčice u dobi od sedam i osam godina

prijavili ga roditelji

Muškarac od 37 godina uhićen u četvrtak popodne u Mokošici zbog pedofilije prosvjetni je radnik. Zaposlen je u dubrovačkoj srednjoj strukovnoj školi, gdje predaje ključni predmet iz područja ugostiteljstva, a osim toga radi i u jednom poznatom gradskom kafiću.

Policija ga je uhitila nakon prijave roditelja u gradskom kvartu Mokošica. Roditelji su uočili njegove stalne kontakte s djecom uz nuđenje slatkiša, a kako se neslužbeno doznaje, jedna od djevojčica povjerila se majci. Policija je smjesta reagirala i provela ga na ispitivanje, nakon čega mu je određen pritvor.

Istraga će vjerojatno biti dugotrajna i delikatna, kako je to uobičajeno zbog zaštite malodobnih kad se sumnja da su žrtve spolne zloupotrebe starijih.

Državno odvjetništvo uhićenog tereti da je počinio trinaest spolnih zloupotreba djece mlađe od 15 godina. Objavili su da postoji osnovana sumnja da je u proteklih godinu dana, od studenoga 2015. do studenoga 2016. godine, trinaest puta iskoristio dvije djevojčice u dobi od sedam i osam godina radi zadovoljavanja svoga spolnog nagona.

Još nije poznato je li počinitelj to sam priznao ili su istražitelji do podataka došli u kontaktu sa žrtvama i njihovim obiteljima.

Prema dostupnim neslužbenim podacima, uhićeni nije sumnjao da je otkriven, pa je prigodom uhićenja reagirao iznenađeno.

Slučaj je već izazvao burnu reakciju u Mokošici, najvećem gradskom naselju. Oformljena je roditeljska Facebook grupa, na kojoj se raspravlja i o objavi identiteta počinitelja, no treba znati da u takvim slučajevima istražitelji ne objavljuju ništa osim najosnovnijih podataka.

Prema dosad dostupnim podacima, djelovanje seksualnog predatora iz Mokošice bilo je ograničeno na područje tog naselja.

Zasad nema dojava da je taj predavač u srednjoj školi počinio spolni delikt na štetu svojih učenika od 14 do 18 godina, a također ni o zabranjenim online aktivnostima. No, predstoji mu pritvor od 30 dana, za koje će vrijeme istražitelji pročešljati sve sumnjive kontakte.

Naslovnica Crna kronika