Novosti Crna kronika

Cijelo vrijeme bila je prisebna

Pas za lice ugrizao djevojčicu, 10-godišnjakinja tražila pomoć u trgovini: 'Kao da joj je falilo pola nosa...'

Cijelo vrijeme bila je prisebna

Desetogodišnju djevojčicu u ponedjeljak je u Vinkovcima za lice ugrizao pas, nanijevši joj teže ozlijede, izvijestila je vukovarsko-srijemska policija.

Policija je u utorak navela kako je u gradskoj četvrti Lapovci 23-godišnjakinja na uzici vodila psa, a kada mu je djevojčica prišla, skočio je na nju i ugrizao ju za lice.

- Teta, pomozite mi, pas me je ugrizao, ali nije on ništa kriv - rekla je 10-godišnja djevojčica u ponedjeljak oko 13 sati ušavši u lokalnu trgovinu u Vinkovcima.

Držala je ruku preko lica, dok se s njega slijevala krv. Nije pritom ni suzu pustila, a bila je toliko prisebna da je trgovkinjama izdiktirala telefonski broj svojega oca tražeći od njih da ga nazovu, prenosi Jutarnji list.

- Kada je sklonila ruku s lica, vidjela sam prizor koji nikada ne bih htjela vidjeti. Imam dojam da joj je pola nosa bilo odgrizeno. Kolegica i ja potrčali smo joj pomoći, zvali smo Hitnu pomoć, potom i oca, a dijete je vrlo brzo odvezeno u bolnicu - rekla nam je žena zaposlena u trgovini u koju je djevojčica došla potražiti pomoć, nakon što ju je na ulici dok se vraćala iz škole za lice ugrizao stafordski terijer.

- Cijelo vrijeme bila je prisebna, a rekla je i da ‘pas i čiko koji ga je vodio nisu ništa krivi’. Da je ona čučnula kako bi ga podragala, jer se s njime često igrala, a on ju je onda ugrizao. To su bile njezine riječi, ali mi nismo vidjeli što se točno dogodilo - rekla je šokirana trgovkinja, piše Jutarnji list.

Liječnička pomoć pružena joj je u vinkovačkoj bolnici, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđena.

Policija je u ovom događaju obavijestila nadležno državno odvjetništvo.

Naslovnica Crna kronika