Novosti Crna kronika

Zadar: bivši policajac uhićen zbog pucnjave u Fortuni


Zadarska policija pokušala je zataškati slučaj pucnjave koji se dogodio 6. travnja ove godine, oko 1.40 sati u restoranu Fortuna u mjestu Murvica Donja, kraj Zadra kada je Dubravko Rajilić zvani Duba iz Zagreba pucao u pravcu vlasnika Fortune, Emila Žilića.

Rajilić, inače bivši pripadnik elitne policijske postrojbe, prema Žiliću je ispalio dva hica iz pištolja, od kojih je jedan metak, kako smo doznali, prošao Žiliću kroz noge, a drugi mu je proletio iznad glave. Žilić je u tom trenutku sjedio za stolom restorana koji je već bio zatvoren za druge goste, s još dvojicom muškaraca.

Nakon pucnjave, Rajilić se dao u bijeg, a Žilić je cijeli slučaj prijavio zadarskoj policiji koja je Rajilića pronašla u nedjelju u 14.50 sati. Obavljena je premetačina njegovog stana na otoku Viru, potom stana kojeg koristi u Zadru na adresi Dubrovačke ulice i njegovog auta.

Oduzet mu je pištolj iz kojeg je pucao, a onda je uhićen i priveden u policijsku postaju na krim obradu nakon koje je uz kaznenu prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti priveden istražnom sucu Županijskoga suda, Borisu Babiću.

Rajilić je uz svog odvjetnika Krešimira Krsnika iz Zagreba iznio svoju obranu, a sudac ga je pritvorio na mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućnosti utjecaja na svjedoke. Nakon završenih istražnih radnji,“spis Rajilić“ proslijeđen je na odluku Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru koje je zatražilo dopunu istrage, odnosno saslušanje još nekih svjedoka, pa stoga nikakav optužni akt protiv Dubravka Rajilića još nije podignut i on je još uvijek u pritvoru.

U ponedjeljak uza sva nastojanja nismo uspjeli doći do Emila Žilića, pa je tako ostalo nepoznanicom zbog čega je Rajilić pucao.

Što se tiče Dubravka Rajilića Dube, on i Tomislav Marinac su krajem prošle godine na Općinskom sudu u Zagrebu procesuirani zbog iznude teške milijun kuna, no zbog nedostatka dokaza obojica su oslobođeni. Marinac je inače, javnosti poznat kao svjedok pokajnik u suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji.

Minja Gugić / EPEHA

Gambiraža: Ne zataškavamo informacije

Na novinarsko pitanje – zašto PU zadarska o pucnjavi u Fortuni nije izvjestila novinare u svom, svakodnevnom priopćenju, zamjenik načelnika PU zadarske – Ivan Gambiraža kategorički je zanijekao da je riječ o bilo kakvom zataškavanju informacije.
- Informaciju nismo dali u javnost na izričit zahtjev oštećenog koji nam je rekao da neće surađivati ako slučaj „procuri“ u javnost. Njegovo je objašnjenje bilo da bi mu time bila nanesena velika šteta zbog ugostiteljskog posla kojim se bavi. Procijenili smo da nam je važnije da obavimo svoj posao kako treba – izjavio je u ponedjeljak zamjenik načelnika PU zadarske, Ivan Gambiraža.

Naslovnica Crna kronika