Novosti Crna kronika

Popovača: u prometnoj nesreći poginula trojica mladića


Tri mladića, od kojih su dvojica srednjoškolci, dječaci, poginula su u petak navečer u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Potok kod Popovače oko 21.40 sati.

Do nesreće je došlo, kako je utvrđeno očevidom kojeg je obavio predsjednik Županijskog suda u Sisku Ivan Veršić u nazočnosti županijskog državnog odvjetnika Stipe Vrdoljaka, kada se osobni automobil opel corsa kutinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnji Antonio Faletar, svom silinom zaletio u teretno vozilo, autobus preuređen za prijevoz košnica koji je u trenutku udara stajao prepriječen preko ceste.

Vozač autobusa sa pčelama, Željko Breber (34) iz Popovače, koji se kretao prometnicom iz Siska prema Popovači, u Potoku je u jednom trenutku počeo sretanje ulijevo, u dvorište. Zaustavio je autobus ukoso prepriječen preko ceste kod vrata ograde i izašao van da ih otvori, a slabo osvijetljeni autobus ostao je velikim dijelom na cesti.

U tom trenutku došlo je do udara opel corse koja se kretala iz smjera Popovače u zadnji bočni dio autobusa. Udar je bio tako silovit da su oba vozila odbačena u kanal pokraj ceste. Prilikom udara smrtno je stradao vozač osobnog automobila Antonio Faletar (20) iz Popovače, te njegovi suputnici Darko Bijelić (16) i Tomislav Šimić (17) iz Kutine.

Mladi vozač i njegovi suputnici najvjerojatnije u mraku nisu vidjeli prepriječeni autobus, iako je u Potoku u tom trenutku radila javna rasvjeta. Utvrđeno je da vozač teretnog vozila sisačkih registarskih oznaka nema vozačke dozvole i bio je pod utjecajem alkohola. Izmjereno mu je 0,01 gram alkohola.

Smrt unesrećenih mladića konstatirala je dežurna ekipa službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kutina, iz smrskanog automobila njihova su tijela morali izvlačiti vatrogasci.

Poseban problem predstavljale su pčele. Iz razbijenih košnica, iako je bio mrak, razletjele su se na sve strane. Ljudi su se bojali da pčele ne podivljaju i počnu sve napadati. Vatrogasci, policajci i mještani najprije su morali skloniti košnice pune pčela, potom je autodizalicom uklonjen kamion, a tek nakon toga moglo se doći do tijela poginulih mladića.

Predsjednik Županijskog suda Ivan Veršić zatražio je obdukciju mrtvih tijela i vještaćenje osobnog vozila, a protiv vozača teretnog vozila, Željka Brebera slijedi kaznena prijava radi kaznenog djela izazivanje prometne nesreće, te optužni prijedlog radi počinjenih prekršaja.

Promet županijskom cestom Sisak – Popovača u mjesto Potok bio je obustavljen od 22,15 u petak 11. travnja do 03,15 sati u subotu, 12. travnja.

Mate Piškor/EPEHA 

Naslovnica Crna kronika