Novosti Crna kronika

Horor

Zadarski slučaj Fritzl: godinama zlostavljao obitelj, maloljetna kćer ostala trudna i rodila

Horor

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru pokrenulo je istragu protiv Zadranina u kasnim četrdesetima koji je godinama fizički i psihički zlostavljao vlastitu obitelj, a najstariju kćerku duži niz godina silovao te mu je iz tog odnosa, po svemu sudeći, kao maloljetnica rodila dijete.
 
Zadranin se od kraja srpnja nalazi u istražnom zatvoru nakon što ga je jedna od kćerki odlučila prijaviti policiji. O monstruoznom ponašanju svog oca prema vlastitoj obitelji najprije se povjerila svome dečku koji ju je ohrabrio da podnese prijavu protiv oca i tako zaustavi višegodigišnje fizičko i psihičko kojem su ona i njena obitelj bili izloženi, , piše Zadarski.hr.
 
Županijsko državno odvjetništvo cijelu je istragu proglasilo tajnom, što znači da se za svaki detalj iznesen o okolnostima počinjenja ovog gnusnog zločina podleže kaznenoj odgovornosti, kazao nam je voditelj istrage i zamjenik županijskog državnog odvjetnika Denis Sokol.

Privedeni muškarac osumnjičen je za ukupno pet kaznenih djela. Za teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, za koje je zapriječena kazna od najmanje pet godina zatvora; za teško kazneno djelo protiv spolne slobode i za teško kazneno djelo protiv spolne slobode prema bliskoj osobi na osobito ponižavajući način, za koja su predviđene kazne od jedne do deset godina; za nasilje u obitelji, kazna iznosi do tri godine; te za povredu djetetovih prava, za što je određena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.
 
Zadarski slučaj Fritzl godinama se odigravao u jednom velikom gradskom stambenom naselju. Susjedi su često policiji prijavljivali buku koja je izbijala iz njihovog stana, a policija je protiv oca u više navrata podnosila prijave zbog narušavanje javnog reda i mira i obiteljskog nasilja. Unatoč tome, pravi razmjeri zločina policiji su očito ostali neotkriveni. Brojne prijave za nasilje u obitelji nisu izgleda motivirali ni socijalne radnike iz zadarskog Centra za socijalnu skrb da malo dublje istraže obiteljske okolnosti, unatoč činjenici da je najstarija kćerka kao maloljetnica rodila dijete, a identitet oca nije htjela otkriti.
 
Pokušali smo dobiti reakciju iz zadarskog Centra za socijalnu skrb no ravanteljica Vesna Burčul je na godišnjem odmoru i nije se javljala na mobitel, a njena zamjenica Nives Begonja također nije odgovarala na naše pozive.
 
Privedeni muškarac u pritvoru će vrlo vjerojatno ostati sve do suđenja koje se očekuje ubrzo nakon završetak istrage, piše Zadarski.hr.

Naslovnica Crna kronika