Novosti Crna kronika

Nevjerojatan skandal

Incident u Šibeniku: otac fizički napao profesora jer mu je sinu zaprijetio ''otkidanjem glave", a ovaj se brani: Ma nisam to rekao njemu nego drugom učeniku!

Nevjerojatan skandal

Šibenik bruji o nemilom incidentu koji se ovih dana dogodio u OŠ Faust Vrančić. Nakon što je njegovom sinu - inače, navodno djetetu s posebnim potrebama - profesor informatike zaprijetio da će mu 'otkinuti glavu', otac je došao u školi u kojoj se i fizički obračunao s profesorom, nakon žestoke verbalne rasprave.

Da stvar bude gora, sve se to odvijalo pred očima djece koja su svjedočila verbalnom i fizičkom nasilju. Marica Kosor, glasnogovornica PU Šibensko - kninske, kazala nam je kako će protiv roditelja i nastavnika biti podnijeta prekršajna prijava, po članku 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na javnom mjestu, u koji spada i škola.

- Došlo je do naguravanja i vike između djelatnika osnovne škole i roditelja, a nisu utvrđeni elementi kaznene odgovornosti - kazala nam je Kosor.

A profesor informatike u OŠ Fausta Vrančić kazao nam je kako je riječ o - nesporazumu.

- Naime, ja uopće nisam rekao tom djetetu čiji me je otac napao da ću mu 'otkinuti glavu'. To sam rekao jednom drugom učeniku, mangupu koji mi je inače pravio probleme, u afektu, ako nastavi tako da ćemo se ja i on ići razračunati van škole pa da vidimo tko će kome otkinuti glavu. Tako sam rekao, a ovo dijete koje je sjedilo do njega, me je krivo shvatilo, da je to upućeno njemu. Zato sam i ja kada me napao rekao policiji sasvim drugo prezime, misleći da je riječ o drugom roditelju drugog učenika. Ništa se strašno nije dogodilo, ja sam sve objasnio i ravnateljici škole i policiji kojoj sam se stavio na raspolaganje. U školi radim 27 godina, nikada nikakvih problema nisam imao i mislim da će se i ovaj nesporazum i zabuna brzo izgladiti' - kazao nam je profesor informatike. Z.Pilić

Naslovnica Crna kronika
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last