Novosti Crna kronika

Obdukcija uklonila sumnje u smrt obavještajca Ivice Marušića

Očevid u Vukovarskoj / CROPIX
Slučaj samoubojstva bivšeg obavještajca Ivice Marušića (51), koji se iz pištolja ubio u subotu popodne u svojem splitskom stanu u Kotorskoj ulici, što se policije tiče završen je.

Kako nam je neslužbeno potvrđeno, za policiju nema nikakve sumnje da je riječ o samoubojstvu, a rezultate policijskog očevida potvrdila je i obdukcija u ponedjeljak provedena u KB-u Split.

Marušić je pucao sebi u desnu sljepoočnicu. Policajci koji su izišli na očevid već su zatekli ekipu Hitne pomoći, a pronađena je u sobi i čahura, dok se zrno metka zabilo u zid sobe.

Istražni sudac Davor Svalina nije izlazio na teren, ali je naložio obdukciju.

Pokojni Marušić koji je u tom stanu živio s drugom suprugom nije ostavio nikakvo oproštajno pismo. Nakon što je završio obavještajnu karijeru kao djelatnik SDS-a, SZUP-a i SIS-a, 2005. je osnovao  tvrtku  “Sigma zaštita” sa sjedištem u Zagrebu koja se bavi ugradnjom alarma, videonadzorom i sličnim djelatnostima.

Bavljenje ovom vrstom biznisa Marušiću nije bio problem jer je i kao obavještajac slovio kao ekspert za tehniku i prislušne uređaje.

Društveni stan na Žnjanu dobio je od službe, imao je odličnu mirovinu, a tvrtka mu je s osnivačkog uloga od 20 tisuća kuna u samo jednoj godini, dakle 2006., narasla za dva milijuna kuna temeljnog kapitala.

Dakle, nikakve stvarne razloge za nervozu, a kamoli za samoubojstvo ovaj čovjek nije imao. Imao je sina iz prvoga braka, koji je pomorac i  kojim se pokojni Marušić ponosio.

Kako neslužbeno doznajemo, baš je  tragedija u obitelji njegova sina bacila Marušića u depresiju, a onda mu je ubrzo nakon toga umrla i majka.

Marko didić

Naslovnica Crna kronika