Novosti Crna kronika

presuda u splitu

Trogiraninu dvije godine zatvora: podvodio dvije maloljetne i jednu punoljetnu djevojku

presuda u splitu
Na dvije godine zatvora osuđen je zbog podvođenja dviju maloljetnih i jedne punoljetne djevojke Ivo S. (45) iz Trogira te mu je pola kazne preinačeno u uvjetnu kaznu.

Kako stoji u odluci vijeća Županijskog suda u Splitu, ilegalni posao odvijao se od prosinca 2011. do lipnja 2012. godine na području Trogira, Kaštela i Splita čime je Ivo S. zaradio najmanje 18.000 kuna.

Prema presudi, Ivo S. je prvo angažirao punoljetnu djevojku za pružanje seksualnih usluga. Također je s njom dogovorio da opslužuje njegove prijatelje, poznanike i goste trogirskog diskokluba u kojem on radi.

Odredio je cijenu usluga od 400 do 2000 kuna i uzimanje naknade za pronalaženje klijenata i osiguravanje mjesta za seksualne usluge u “loži” diskokluba, stanovima, apartmanima i hotelima.

Povremeno je djevojku do klijenata prevozio svojim osobni automobilom toyota corola. Tijekom četiri mjeseca djevojka je bila s dvadesetak mušterija od kojih s najmanje deset po dva puta i zaradila tako najmanje 22.000 kuna od čega je optuženome išla najmanje polovica.

Zatim je za pružanje seksualnih usluga angažirao 17-godišnjakinju kojoj je odredio cijene od 700 do 1000 kuna. Nju je također povremeno prevozio svojom toyotom do apartmana i hotela gdje se nalazila s klijentima i ponekad preuzimao novac od klijenata. Dva puta je s mušterijom bila u njegovu automobilu.

Malodobnica je tijekom pola godine bila sa 20-ak klijenata kojima je naplaćivala najmanje 200 kuna što je bila cijena za oralni seks i zaradila oko 6600 kuna od kojih je 3000 išlo optuženome.

U prodaju tijela je uključio i 16-godišnjakinju kojoj je najniža cijena prema prvom dogovoru bila 700 kuna, a gornja je bila neodređena. Ivo S. je i nju prevozio svojim automobilom, a djevojka je svakog vikenda redovito opsluživala dvojicu mušterija.

I ona je kao i njezina maloljetna kolegica išla ispod najniže dogovorene cijene kad se radilo o oralnom seksu u automobilu koji je isto naplaćivala 200 kuna. U pet mjeseci maloljetnica je bila sa 40 klijenata i tijekom tog perioda zaradila 8200 kuna od kojih je optuženi primio najmanje 4000 kuna.

Za sve navedeno Ivo S. je osuđen za podvođenje punoljetne djevojke na 6 mjeseci zatvora, a za podvođenje maloljetnica na po godinu dana za svaku.

Slijedom toga mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od dvije godine zatvora. Nakon toga mu je godina dana kazne preinačena u uvjetnu osudu uz rok kušnje od pet godina.

Uvjetni dio kazne počinje se računati kada odsluži godinu dana zatvora. U kaznu mu je uračunato i 20 dana koje je proveo u istražnom zatvoru.

Katarina MARIĆ BANJE
Foto: Ilustracija
Naslovnica Crna kronika