Novosti Crna kronika

manijak hara gradom

Splitski pedofil opet u akciji - uhićen, pa pušten

manijak hara gradom

Mladić je bio aktivan na Dobrome gdje se nalazi Ženski đački dom i dječji vrtić

Dvadesetsedmogodišnjak iz Splita koji je, nažalost, vrlo “aktivan” po ulicama gdje čini užasne stvari na štetu djece, ponovno je u akciji. Zaradio je kaznenu prijavu zbog zadovoljavanja pohote pred djetetom, te je uhićen i doveden na Općinsko državno odvjetništvo.

Događaj se zbio prošlog četvrtka u kvartu Dobri, kada je pohotni mladić izvadio spolovilo te ga pokazivao 14-godišnjakinji. Tko je mladića vidio i prijavio (roditelji djevojčice, prolaznici ili netko treći), bilo je nemoguće doznati.

Naime, u propisima se djetetom smatra svaka osoba u dobi do 15 godina i o sličnim događajima ni policija ni tužiteljstvo ne daju informacije, upravo radi zaštite djeteta. No, budući da se u “zoni” gdje je primijećen prijavljeni mladić nalaže Ženski đački dom i dječji vrtić, cjelokupna situacija dobiva dodatnu dimenziju.

Iz Policijske uprave su na naš upit odgovorili samo da je 27-godišnjak uhićen i naveli kazneno djelo za koje ga se sumnjiči.

Neslužbeno doznajemo da to nije prvi slučaj 27-godišnjem mladiću, koji je nakon ispitivanja na Općinskom državnom odvjetništvu pušten na slobodu, ali zasad nije poznato je li zadnja prijava i dalje na snazi.

Glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva Rene Laura nije nam mogla dati službenu informaciju zbog osjetljivosti slučaja.

Osim zadnjeg slučaja od četvrtka, 27-godišnjak je tijekom travnja tri puta zadovoljavao pohotu pred djecom na ulicama našega grada, a i u jednom slučaju djetetu pokazivao slike s pornografskim sadržajem. Policija je za sva spomenuta nedjela protiv 27-godišnjaka podnijela posebno izvješće tužiteljstvu.
M. DIDIĆ
Foto: Arhiv CROPIX

Naslovnica Crna kronika