Novosti Crna kronika

Na graničnom prijelazu Kamensko prevrnuo se teretnjak sa 13 tona eksploziva

Granični prijelaz Kamensko za sav je promet bio zatvoren jučer od pet sati ujutro jer se tegljač s 13 tona privrednog eksploziva prevrnuo samo kilometar i pol prije graničnog prijelaza, pokraj restorana Mediteran u mjestu Prisiki u BiH.

Kako su nam kazali policajci na graničnom prijelazu, “zbog sigurnosnih razloga” nisu nikoga puštali da prođe, a jedina informacija koju su imali bila je da se prevrnulo vozilo s eksplozivom.

Kamion je u vlasništvu tvrtke “TVEK Ljubija” iz Prijedora, a eksploziv pakiran u bijele vreće od po 25 kilograma prevozili su u skladište Brodomerkura u Sičanima.

Vozilom je upravljao Miroslav Ratković, a navodno je do nesreće došlo jer je vozač u vožnji zaspao te je upao ravno u provaliju uz cestu, a tegljač se prevrnuo na bok. Vozač je imao sreću pa nije ozlijeđen, dok je njegov suvozač Rudi Atlija, na čiju stranu se vozilo prevrnulo, slomio nekoliko kostiju stopala te je prevezen u Tomislav Grad gdje mu je pružena prva pomoć.

Zbog zatvorenoga graničnog prijelaza, na izlazu iz Hrvatske nastala je kolona kamiona, dok je sav putnički promet preusmjeravan na granični prijelaz Prisika pa su se mnogi vozači osobnih automobila morali vraćati nekoliko kilometara natrag i tražiti put za drugi granični prijelaz.

Na mjestu gdje se vozilo prevrnulo pronašli smo policajce koji su osiguravali mjesto događaja te jedno vatrogasno vozilo za slučaj da dođe do eksplozije.

Iz Prijedora je nedugo nakon nesreće stigla i nekolicina radnika jer je zbog slijetanja vozila na njemu nastala velika materijalna šteta. Zato su se radnici dali na posao i počeli s prebacivanjem vreća u drugi tegljač.

Duško Dolinić, direktor tvrtke, došao je oko 14 sati na mjesto događaja provjeriti što se točno dogodilo, a za izjave za medije nije bio raspoložen, uz objašnjenje da je “rano za to”.

tonka čubelić

Naslovnica Crna kronika