Novosti Crna kronika

Džepar pokrao 27.000 kuna iz odjeća na vješalicama kafića

Zagrebački lopov gotovo je dva mjeseca 'operirao' po kafićima u kojima je iz kaputa i jakni na vješalicama krao novčanike i uz pomoć stare džeparske metode, pretvarajući se da vješa svoju odjeću, zaradio gotovo 27 tisuća kuna, izvijestila je policija.

Džepara starog 58 godina terete da je u pet navrata došao u ugostiteljske objekte i kafiće gdje je prilazio vješalicama na kojima su gosti ostavljali jakne i kapute. Novčanike je krao iz unutrašnjih džepova dok je na vješatlicu stavljao svoju odjeću koju bi ubrzo uzimao i napuštao mjesto zločina.

Njegov džeparski pohod trajao je od 17. studenoga prošle do 7. siječnja ove godine, a završio je kaznenom prijavom tužiteljstvu.

Kafići su jedno od omiljenih mjesta džepara, uz tramvajska i autobusna stajališta, prodavaonice, kolodvore i stadione. U policiji upozoravaju da su neopreznost, nehajnost i lažan osjećaj sigurnosti najbolji mamci džeparima koji djeluju brzo i neprimjetno, iskorištavajući trenutak kad je potencijalnoj žrtvi pozornost usredotočena na što drugo. Posao u kafićima, pritom im, dodatno olakšava i 'ispijena čašica više'.

(H)
FOTO: CROPIX
Naslovnica Crna kronika