Novosti Crna kronika

nastao nered

Dragan Markovina: Policija je privela naše aktiviste zbog transparenta "Poleti, Tuđmane, poleti"

nastao nered

FOTO: Nezavisna lista Drugo lice Splita

 - Prilikom svečanosti otkrivanja spomenika Franji Tuđmanu policija je privela članove i aktiviste nezavisne liste Drugo lice Splita zbog razvijanja transparenta na kojem je pisalo „Poleti Tuđmane, poleti“. Transparent je parafraza poznate pjesme Splitu „Poleti galebe, poleti!“, stoji u priopćenju liste.

Ovim činom nezavisna lista Dragana Markovine je htjela izraziti nezadovoljstvo zbog podizanja spomenika čovjeku koji je utjecao na sustavno devastiranje grada devedesetih, a od čega se nije oporavio do današnjeg dana.

Podrškom izražavamo podršku obespravljenim radnicima i radnicama kao i braniteljima čija se prava sustavno krše te podsjećamo da su sredstva za spomenik u ovo krizno vrijeme mogla i trebala biti potrošena na rješavanje statusa upravo ovih ljudi, o čemu je jasan stav pokazalo više od 4000 naših sugrađana koji su u samo 7 dana dali svoj potpis protiv ovakvog bahaćenja u predizborne svrhe.

Osuđujemo privođenje troje naših članova i aktivista koji su bili ometeni u mirnom izražavanju političkog stava te upozoravamo na još jedan u nizu pokušaj izjednačavanja žrtve i napadača, tretiranjem ovog događaja kao remećenja javnog reda i mira, te očekujemo njihovo puštanje na slobodu bez zadržavanja, stoji u priopćenju liste.

Policija je izvijestila medije kako su privedene ukupno četiri osobe. Tri koje su postavljale transparent, te četvrta koja je to pokušala spriječiti te je tada došlo do remećenja javnog reda i mira. Dvije osobe su dobile prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira. To su muškarac (56) i žena (29) koji su se međusobno svađali. Policija također kaže kako transparent nije izuzela jer on nije ni bio povod policijskog postupanja.

PSD, M. D.
Naslovnica Crna kronika
Page 1 of 8FirstPrevious[1]2345678Last