Novosti Crna kronika

NaGODIO SE S TUŽITELJIMA

Dobio 2 godine za pokušaj ubojstva Pripuzova sina zbog prsate Soraje

NaGODIO SE S TUŽITELJIMA

Zahvaljujući nagodbi sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku Josip Kolobarić (23) iz Zagreba osuđen je na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubojstva Ivana Pripuza (32), sina Zorana Pripuza, vlasnika tvrtke C.I.O.S. i splitske Željezare.

Kolobarić je, prema optužnici, 19. kolovoza ove godine oko četiri sata ujutro u WC-u vodičkog kluba “Hacienda” nožem u trbuh ubo Pripuza želeći ga ubiti. Zadao mu je ubodno-reznu ranu trbušne šupljine, nakon čega je pobjegao, a Ivan Pripuz nije preminuo samo Zahvaljujući pravodobnoj liječničkoj intervenciji.

Kolobarić je potpuno priznao krivnju. Za ovo je djelo predviđena minimalna kazna od pet godina zatvora te je ovom nagodbom Kolobarić “dobro prošao”.

U medijima se kao uzrok pokušaja ubojstva na Severininu koncertu u “Haciendi” navodilo da je Kolobarić bio patološki ljubomoran na Pripuza zbog njegove ljubavne veze sa Sorajom Vučelić, “zvijezdom” posljednjeg televizijskog reality showa “Big Brother”.

No, naš izvor koji je bio dobro upoznat s tijekom istrage kaže da se pokazalo da Kolobarić nije bio ljubomoran na mladog Pripuza zbog prsate Soraje, nego zato što je Pripuz - mlad, bogat, uspješan i okružen zgodnim ženama. Kako je na okončanje postupka reagirao Pripuz pokušali smo doznati od Vinka Gulišije, odvjetnika koji ga je zastupao.

No, on nije želio govoriti o reakcijama svog klijenta.

- Niti jedna kazna nije dovoljna da bi zadovoljila oštećenika, no kao branitelju u mnogim kaznenim postupcima jasno mi je da se ZKP-om dopušta mogućnost nagodbe. Ako do sporazuma DORH-a i okrivljenika dođe, tada su oštećeniku “ruke zavezane”. Može se jedino osporavati je li nagodba sklopljena u skladu s zakonom, a to je u ovom slučaju neupitno - kazao je Gulišija.

V. URUKALO


Naslovnica Crna kronika