Novosti Crna kronika

DOK SU RODITELJI SPAVALI...

U zagrebačkim kafićima noćas zatečeno 65 maloljetnika bez pratnje

DOK SU RODITELJI SPAVALI...

FOTO: CROPIX

U akciji provedenoj s noći sa subote na nedjelju policija je u zagrebačkim kafićima zatekla 65 maloljetnika mlađih od 16 godina bez pratnje te u osam slučajeva zabilježila točenje i prodaju alkoholnih pića tinejdžerima.

Noćas od 22 do 6 sati policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u koordinaciji s Državnim inspektoratom i Sanitarnom inspekcijom, proaktivnim i preventivnim djelovanjem proveli mjere i radnje na širem zagrebačkom području, zbog sprječavanja kaznenih djela ili prekršaja na štetu maloljetnih osoba, priopćila je danas zagrebačka policija.
Proveden je nadzor rada ugostiteljskih objekata te je legitimirana 871 osoba, a u policijske prostorije dovedeno je 135 osoba.

Među dovedenima je bilo 78 maloljetnih osoba, od kojih je 65 osoba dovedeno po članku 95. Obiteljskog zakona koji govori o zabrani noćnih izlazaka djeteta mlađeg od 16 godina bez pratnje roditelja ili pratnje druge odrasle osobe u koju roditelji imaju povjerenje.

Također, utvrđeno je sedam prekršaja iz čl. 12. (točenje alkohola maloljetnicima) Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i prekršaj iz čl. 11. Zakona o trgovini (prodaja alkoholnih pića maloljetnicima).

H
Naslovnica Crna kronika