Novosti Crna kronika

Direktoru Ri tanka kaznena prijava zbog smrti dvaju radnika

Ilustracija: CROPIX

Policijska uprava zagrebačka podigla je kaznene prijave protiv poznatog riječkog poduzetnika Milorada Šmitrana, direktora Rijekatanka, kao i rukovoditelja poslova Đ. D. (u priopćenju se ne navodi identitet već samo dob obojice osumnjičenika) zbog propusta koji su prouzročili smrt dvaju radnika te tvrtke.

Radnici u dobi od 34 i 43 godine poginuli su, naime, 20. ožujka ove godine prilikom radova u kanalizacijskom otvoru zagrebačke tvornice Zvijezda.

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da kao odgovorne osobe tvrtke koja se bavi održavanjem kanalizacijskih sustava direktor i rukovoditelj nisu postupili po propisima, tehničkim pravilima i zaštitnim mjerama, prekršivši Zakon i pravilnike o zaštiti na radu. Tereti ih se za počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a prijava redovnim putem ide nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Radnici su poginuli čisteći septičku jamu u krugu poduzeća Zvijezda u Čavićevoj ulici. Prvi je radnik ušao u jamu bez zaštitne opreme te se onesvijestio, a kolega jekrenuo pomoći mu i također izgubio svijest. Stradali su zbog trovanja ugljičnim monoksidom.

L.B.
Naslovnica Crna kronika