Novosti Crna kronika

POTRAGA ZA ubojicom mlade meksikanke

Trideset specijalaca lovilo je sumnjivca na području Meja, ali ga nisu našli na lociranoj adresi

POTRAGA ZA ubojicom mlade meksikanke

Akcija je propala  jer policajci traženu osobu nisu našli na adresi na kojoj su je prethodno imali lociranu. Policija ispituje i mogućnost da je meksička turistica bila opljačkana. Njezin brat Emmanuel kazao je kako Selene uza se nije imala ni nov

Pet dana nakon što je obavljena obdukcija nad tijelom 31-godišnje Selene Margarite Graciano Macedo, državljankom Meksika koja je prošle subote pronađena zakopana na Marjanu i prerezana vrata, u splitskom Županijskom državnom odvjetništvu zasada su službeno jedino potvrdili da su jučer napokon dobili pisani nalaz obdukcije koju je obavila patologinja Marija Definis-Gojanović.

Također, potvrđeno nam je da se još čekaju nalazi vještačenja bioloških tragova koji su pronađeni na mjestu okrutnog ubojstva i na predmetima koji su ostali iza ubojice, a to su njegov ruksak, brižljivo naoštreni kuhinjski nož kojim je nesretnoj turistkinji gotovo odrubljena glava, te ljepljive trake kojom joj je ubojica vezao ruke.

- U interesu istrage s daljnjim informacijama ne možemo izlaziti u javnost - kazala je Rene Laura, glasnogovornica splitskog ŽDO-a. Zavjet šutnje zavladao je i u splitskoj policiji koja, doznajemo, grčevito radi sa svim raspoloživim ljudima kako bi razriješila ovaj jezivi zločin. Doznajemo ipak da su u srijedu navečer bile podignute značajne policijske specijalne snage, najmanje 30-ak specijalaca koji su pod punom opremom bili poslani na akciju uhićenja jedne sumnjive osobe na području Meja.

No, akcija je propala jer osobu koju su tražili nisu našli na adresi na kojoj su je imali lociranu. Jesu li do njega došli tijekom jučerašnjeg dana, nismo uspjeli doznati, no ako se radi o eventualnom ubojici mlade Meksikanke, nema sumnje da će se policija i DORH brzo pohvaliti uhićenjem i riješenim slučajem.

Mnogo nedoumica

U cijelom slučaju i dalje ostaje mnogo nedoumica poput one je li nesretna turistkinja možda kod sebe, u trenutku kad je susrela ubojicu, imala novca i o kolikom se iznosu radilo. Iako se prema nekim informacijama čuje da je njezin brat Emmanuel policiji kazao da novca, kao ni mobitela, Selene nije imala, to je malo čudno s obzirom na to da se zna kako je tog popodneva, nakon što se rastala od brata, viđena u Zoološkom vrtu. A tamo nije mogla ući, a da ne plati ulaznicu.

Policija vjerojatno ispituje i tu mogućnost da je nesretnica nakon ubojstva i opljačkana, pa tek treba vidjeti jesu li zabilježili je li tko od eventualno sumnjivih osoba možda u posljednjih nekoliko dana promijenio svoj stil odijevanja ili se pojavio s nekim novim, malo skupljim predmetom za koji njegovi poznanici znaju da ga prije nije imao i da ga nije ni mogao priuštiti. Čudno je i to što se, usprkos tome što je ubijena Meksikanka i što takvih ubojstava, pa i mnogo okrutnijih, u njezinoj zemlji dnevno ima na desetke, nitko od meksičkih medija nije “uhvatio” priče i nije pomnije razradio ovo ubojstvo.

Bilo bi zanimljivo vidjeti kako to dvoje članova “obične, radničke obitelji” mogu sebi priuštiti tri i pol mjeseca putovanja po drugom kontinentu za čije je financiranje potrebno najmanje nekoliko desetaka tisuća eura. Zanimljivo bi bilo vidjeti i koja to tvrtka svojim zaposlenicima daje toliko godišnjeg odmora, a iako smo e-mailom pokušali stupiti u kontakt s odgovornim ljudima tvrtke “Alpha Consultoria” u kojoj je ubijena Selene radila kako bismo doznali što oni kažu o svemu ovome i koje je poslove kod njih radila nesretna djevojka, odgovor niti nakon nekoliko dana nismo dobili.

VLADIMIR URUKALONaslovnica Crna kronika
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last