Novosti Crna kronika

nova buktinja

Veliki požar u Ličkoj Jasenici: prekinut željeznički promet Zagreb-Split; gori kod Vodica i Nadina

nova buktinja

FOTO: CROPIX

Karlovačka policija izvjestila je da je zbog požara trave i niskog raslinja od 13.08 sati prekinut željeznički promet Zagreb-Split kod mjesta Lička Jasenica, na području općine Saborsko. Na mjestu događaja su dobrovoljni vatrogasci iz Saborskog te djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Ogulina.

Doznajemo da se vatra vrlo brzo širi te je zahvatila i šumu crnogorice. Ne zna se kada će opet biti uspostavljen željeznički promet između sjevera i juga.

M. Pušić 
DUZS: Šibensko-kninska županija

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je zahtjev za pomoć u gašenju požara otvorenog prostora na brdu Mrdakovica kod Vodica.

Požar gase zemaljske vatrogasne snage sa ukupno 46 vatrogasaca i 15 vozila. Na požarište su upućena 2 Canadaira. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i smreka.
Gašenje je u tijeku.

Na požarištu na području Bratiškovaca kod Skradina i dalje je u tijeku sanacija požarišta. Požarom je zahvaćena borova šuma i nisko raslinje na površini od oko 500 ha.
U tijeku je sanacija požarišta.


Zadarska županija

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je zahtjev za pomoć u gašenju požara otvorenog prostora na području Nadina. U gašenju sudjeluju zemaljske vatrogasne snage. Požar su iz zraka gasili 1 Air Tractor i 1 Canadair. Opožarena je hrastova šuma.
Gašenje je u tijeku.

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je zahtjev za pomoć u gašenju požara otvorenog prostora na području Radovin - Kneževići. U gašenju sudjeluju zemaljske vatrogasne snage. Požar je iz zraka gasio i 1 Canadair. Opožarena je trava i nisko raslinje.
Gašenje je u tijeku.

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je zahtjev za pomoć u gašenju požara otvorenog prostora na području Smokovića. Požar gase zemaljske vatrogasne snage. Požar su iz zraka gasila 2 Air Tractora. Opožarena je trava i nisko raslinje
Gašenje je u tijeku.
Naslovnica Crna kronika