Novosti Crna kronika

KOBNI PROVOD U MAKARSKOJ

'Ostavili smo ga da spava na brodu, ali je ipak krenuo kući...'

KOBNI PROVOD U MAKARSKOJ

Nesretni pomorac nije se uspio izvući iz potonulog automobila

Pomorac Nenad Botica (41) iz Korčule, koji je živio kao podstanar u Makarskoj, utopio se u automobilu opel corsa kojim je upravljao, kako neslužbeno doznajemo, u dosta alkoholiziranom stanju, u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Nenad je bio mornar, a ne kapetan na turističkom brodu “Stella Maris”, kako su neki mediji pisali, a utopio se u automobilu nakon što je upao u more s velikog mula u Makarskoj. Vozilo u moru ispod Pomgradove platforme uočeno je u ponedjeljak oko 18.30 sati, kada su građani alarmirali policiju, ronioce i ostale službe.

Automobil okrenut na krov

Samo sat prije, njegova trudna 36-godišnja supruga prijavila je makarskoj policiji nestanak muža kojeg sve to vrijeme nisu mogli naći susjedi, prijatelji i poznanici, iako su ga intenzivno tražili. Najprije su u ponedjeljak ujutro provjerili brod na kojemu Botica radi jer su pomislili da je alkoholiziran možda ostao tu prespavati, a prava drama nastala je kada ga tu nisu pronašli.

Automobil je na dnu mora bio okrenut na krov, ključ je još uvijek bio u bravi, a po vozilu su bili vidljivi udarci. Na opel corsi, koja je izvađena s dubine od šest metara, nije bilo nekih većih oštećenja, jedino je bilo uočljivo razbijeno prednje vjetrobransko staklo.

Očevid su obavili krim tehničari makarske policijske postaje, a mrtvozornik dr. Marijan Daskalović konstatirao je da nema nasilne smrti.

No tijelo je ipak prevezeno na obdukciju u KBC “Split” mada se i sada kao razlog smrti spominje utapanje. Po gradu je kružilo više verzija Nenadova nestanka i utapanja, a najbliža je pravoj istini da je Nenad u nedjelju u poslijepodnevnim satima otišao na piće s prijateljima, ali je često kontaktirao mobitelom s trudnom suprugom koja svaki dan treba roditi.

Zadnje što se pouzdano zna je da je Botica u ponedjeljak tri sata i petnaest minuta poslije ponoći izišao ih kafića “Bebić” gdje je do tada pio zajedno s društvom, među kojima je bio i njegov prijatelj 39-godišnji Ivan Urlić. Nenad je društvu rekao da ide kući, a na koji način je otišao do Ulice moliških Hrvata u kojoj živi društvo se tada nije pitalo sve dok sat i pol poslije, oko 4.30 sati, nisu vidjeli da nema vozila kojim su se inače koristili svi zaposlenici firme, a koje je bilo parkirano nedaleko od broda “Calypso”.

Pretpostavili su da je Nenad uzeo automobil i odvezao se u svoj podstanarski stan. Međutim, Nenad Botica, nažalost, nikada nije došao kući. Ivana Urlića uspjeli smo dobiti da mobitel da nam kaže nekoliko riječi:

- Ja Nenadu nisam poslodavac, kako pišu mediji, nego sam jednostavno bio njegov prijatelj, a to auto kojim je sletio u more i poginuo moje je. Nisam ja vlasnik ni “Calypsa” ni “Stella Maris”, nego imam brod “Barba” koji je tu usidren u luci odmah pored tih dvaju brodova.

Nenad je radio na “Stella Maris”. Tako smo se znali i tako smo se družili dok se nije dogodila ova tragedija. Nenad je živio oko godinu dana u Makarskoj, bio je odličan čovjek i prijatelj. Za deset dana trebao je postati otac. Dobili ste me u nezgodan trenutak jer baš s njegovom suprugom idem po tijelo pokojnika - rekao nam je ljubazni Urlić.

                                                                                                              marko didić / ivo ravlić / cropix

Naslovnica Crna kronika