Novosti Crna kronika

IŠAMARALI DIREKTORA 'JADRANKAMENA' Vilović: Meni i mojoj obitelji ovo ne treba u životu i ja dajem ostavku!Vedran Vilović, predsjednik uprave Jadrankamena, prijavio je napad trojice djelatnika tvrtke, inače članova Nezavisnog sindikata ispred zgrade Uzora u Poljičkoj ulici u Splitu, gdje im se nalazi uprava.

Vilović koji se trenutno nalazi u PU splitsko-dalmatinskoj rekao je policajcima da su ga trojica sindikalista napala na parkiralištu u srijedu oko devet sati taman kad je izlazio iz vozila te su ga nakon kraće verbalne prepirke najprije povukla za uho,a potom i ispljuskala.

Kako doznajemo u policiji,  jedan sindikalist je tom prilikom vikao "Nemojte šporkavati ruke!" dok su ga druga dvojica šamarali.To je Vilovićeva priča nakon koje su u prostorije Druge policijske postaje u Splitu pozvani sindikalisti na obavijesni razgovor koje je Vilović prijavio da su bili vinovnici nemilog događaja.

Sindikalisti su u srijedu ujutro u Split došli da bi predali Upravi odluke Štajkaškog odbora kojima je Uprava dužna predati sva vozila u vlasništvu Jadrankamena - radnicima jer Štrajkaški odobr preuzima vlast u firmi.

Tonći Drpić,  predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena rekao nam je da je baš on u srijedu oko 10,30 sati pozvan u policiju zajedno sa braćom Josipom i Markom Eterovićem. Josip je dopredsjednik Nezavisnog sindikata,a Marko član Izvršnog odbora i Skupštine Nezavinsog sindikata.

-U pitanju je verbalni delikt, klasična svađa, a nikavo šamaranje ili povlačenje za uho.To se gospodinu Viloviću snilo, kao što mu se svašta sniva u zadnje vrijeme. Nas trojica smo taman došli trajektom s Brača te smo krenuli prema zgradi naše uprave u Poljičkoj. Iz nekog bijesnog crnog audija A6 klase 2 cijela i nešto taman je izlazio Vilović. Mi smo tada shvatili da nije istinita priča koju nam je on uvalio da je leasing kuća zbog neplaćanja rata uzela audi A6 Jadrankamena vrijedan 76 000 eura, nego da je taj audi A6 vraćen da bi Vilović uzeo ovaj,puno bolji i luksuzniji - govori nam Drpić negirajući bilo kakvu krivnju veću od svađe sa Vilovićem.

Provode se dokazne radnje

pćinsko državno odvjetništvo u Splitu u suradnji sa splitskom policijom provodi dokazne radnje za tri osobe zbog kaznenog djela prijetnje. Tu informaciju potvrdila nam je glasnogovornica ŽDO-a u Splitu Rene Laura.

To je sve što smo mogli dobiti službeno vezano za ovaj događaj. To u prijevodu znači da tijekom srijede nisu završeni svi izvidi koji bi doveli do podizanja kaznene ili u blažem slučaju prekršajne prijave protiv sindikalnih aktivista Jadrankamena zbog napada na Vilovića. On sam je posjetio liječnika te duže vrijeme boravio u policiji.

'Meni i mojoj obitelji ovo ne treba u životu i ja dajem ostavku'

Vedran Vilović se tek nakon izlaska iz prostorija Državnog odvjetništva u Splitu gdje je dao iskaz na okolnosti napada javio na naš poziv.

- U utorak su mi sinidikalisti uputili prijeteći e-mail, a u srijedu oko devet i nešto su me i fizički napali. Udario me Marko Eterović, a njegov brat Josip me vukao za uho dok im je Tonči Drpić vikao: Nemojte šporkavati ruke!"

Meni i mojoj obitelji ovo ne treba u životu i ja dajem ostavku na mjesto predsjednika uprave Jadrankamena jer je u Hrvatskoj nepoštivanje zakona svakodnevna praksa. Zaradio sam prilikom napada oguljotinu na glavi i ogrebotinu na uhu što je konstatirano na Hitnoj pomoći ,ali je taj osjećaj nakon da si napadnut puno gori od samih ozljeda!" govori nam Vilović koji demantira sindikaliste da se priej napada vozio u audiju A6 u vlasništvu Jadrankamena.

- To nije audi u vlasništvu Jadrankamena,nego u vlasništvu moje privatne tvrtke i nije riječ o nikakvom bijesnom audiju, nego o običnom audiju.I da je bijesan moj je, a nije!" rekao nam je Vilović koji je zamolio da apostrofiramo da su napadači na njega zapravo tri grubijana bez ikavih skrupula spremnih na sve.M. DIDIĆ
Naslovnica Crna kronika
Page 1 of 8FirstPrevious[1]2345678Last