Novosti Crna kronika

Odvjetnik Darko Zadro osuđen za ubojstvo, umjesto u zatvoru završio na psihijatriji

Zbog ubojstva košarkaškog trenera Jakše Denicha (32), kojega je pod utjecajem kokaina u rujnu prošle godine jednim hicem u glavu bez ikakva povoda smaknuo u kladionici na zagrebačkoj Trešnjevci, vinkovačkom odvjetniku Darku Zadri (42) sudac zagrebačkoga Županijskog suda odredio je prisilno šestomjesečno liječenje u psihijatrijskoj ustanovi, piše Jutarnji list.

Naime, još prije podizanja optužnice psihijatri su utvrdili da je pomahnitali odvjetnik u vrijeme ubojstva bio neubrojiv i u stanju tipične kokainske psihoze.

Prema optužnici, Zadro zbog neubrojivosti nije bio sposoban shvatiti značenje svojih postupaka, niti vladati svojom voljom. Stoga mu je sud, kao i svim osobama koje su u vrijeme počinjenja zločina bile neubrojive, jedino mogao odrediti boravak u psihijatrijskoj ustanovi, a ta se odluka, prema zakonu, preispituje svakih šest mjeseci.

O tome je li se Zadro izliječio, sud će izvještavati psihijatri.

Što je točno Zadru nagnalo da hladnokrvno ubije Denicha, koji je u kladionici popunjavao listić, na sudu se nije razjasnilo.

- Niste sporili da ste postupali na način opisan u optužnici, ali nismo mogli zaključiti što se stvarno zbilo - komentirao je i sudac Vladimir Pavleković. Zbog čega je ispalio hitac u glavu osobi koju nije niti poznavao, vjerojatno ne bi znao objasniti ni Zadro, no nagađa se da je bio iznerviran radovima u kladionici.

Do pravomoćnosti presude Zadro će vrijeme provesti u pritvoru jer je sud zaključio da je i dalje opasan za okolinu.

foto: arhiv cropix
Naslovnica Crna kronika