Novosti Crna kronika

Kod Suska potonuo gliser, pet članova posade u moru plutalo sat vremena

Devetmetarski gliser potonuo je noćas u 1,20 sati kod otoka Suska, pet osoba koje su se nalazile na njemu izvučene su sat kasnije iz mora.

Policija je dojavu o nesreći tri nautičke milje zapadno od Suska primila od Nacionalne središnjice za koordinaciju traganja i spašavanja na moru.

Nakon prodora mora, članovi posade su upućeni da ispale signalnu raketu, a nakon 15 minuta od poziva u pomoć veza se prekinula, gliser je potonuo na dubini od 40 metara sa 100 litara dizel goriva, a posada je završila u moru.

Gliser registarske oznake PU 1018 je duljine 9 metara, a voditelj te brodice i vlasnik je Slobodan Car iz Pule (47).

Prema njegovoj izjavi, u trenutku prodora mora posada je spavala, a jedan član posade koji je dežurao vidio je da je naplavljena strojarnica.

Posada je pokušala izbaciti vodu, no bez uspjeha, a kada su počeli tonuti uzeli su bokobrane jer nisu mogli do pojasa za spašavanje i tako se održali u moru. Havrija im se dogodila dok su bili u ribolovu.

Prvi je na mjesto nesreće stigao ribar Vlado Lončarić sa Suska koji je sa svojim gliserom pritekao u pomoć, a potom su prekrcani na policijsko plovilo koje je došlo iz Lošinja, te su oko 2.30 sati malo pothlađeni prevezeni u Mali Lošinj.

PSD, N.Horvat
Naslovnica Crna kronika