Novosti Crna kronika

PRVI GA UOČILI TURISTI NA KRUZERU U moru kod Mljeta pronađen leš

U moru kod otoka Mljeta u subotu poslije podne pronađen je leš koji je prvo zamijećen s cruisera MSC Opera na plovidbi iz Dubrovnika za Veneciju.

Posada broda leš je izvadila iz mora, a potom su četiri nautičke milje južno od Mljeta pričekali da stigne brod Danče Lučke kapetanije Dubrovnik kako bi ga preuzeo.

- Leš nepoznate osobe pronađen je nešto prije 16 sati i mi smo se odmah nakon što su nas o tome obavijestili s cruisera zaputili da ga preuzmemo. Sukladno propisima koji vrijede za putničke brodove i cruisere, koji imaju i svoje liječnike, leš je zbrinut i nama predan u crnoj vreći a bit će prevezen na Odjel patologije dubrovačke Opće bolnice na obdukciju - rekao je u subotu na večer Lučki kapetan Nikola Beusan.

Lučki kapetan Beusan ne isključuje mogućnost da se radi o lešu jednog od nestalih u sudaru turskog trgovačkog broda i putničkog trajekta ispred albanske obale kod Drača 20. listopada kada su poginula tri mornara, a petorica su nestala.

Za južnog vremena, kakvo je na jugu Hrvatske već nekoliko dana, i ranije se događalo da do hrvatskih otoka doplutaju leševi, a kako se tijela nestalih u pomorskoj tragediji nisu našla, nije isključeno ni pronalaženje još nekog leša, kaže Nikola Beusan.

Olivija Gustin Čuljak
Naslovnica Crna kronika