Novosti Crna kronika

ZADNJI POZIV Bare Teklić: Horvatinčić je mene prvog zvao nakon nesreće


Splitski ugostitelj Nenad Teklić zvani Bare ogradio se od konteksta očevica pomorske nesreće u kojoj se gliser njegova prijatelja Tomislava Horvatinčića zabio u plovilo talijanskih supružnika koji su pri tom izgubili život; on se s Tomicom, kako ga zove, tek čuo telefonski (mobitelom) nekih sat vremena prije nemilog događaja. Horvatinčić ga je, tvrdi Bare, nazvao kako bi ga zamolio da mu rezervira mjesto u Aci-marini na Palmižani.

- U vrijeme kad se sve odvijalo ja sam također bio na moru sa svojim plovilom “Princezom rivierom 36”, ali sam plovio iz pravca Rogoznice prema Splitu, a Tomo prema Hvaru. Rekao mi je kako namjerava otići na kupanje u Ždrilca kod Patka, te želi smještaj u marini na Palmižani oko 18 sati. Tada, znate, bude gužva jer svima u to vrijeme treba smještaj, struja, voda i tako dalje, dok su danju na kupanju. Budući da poznajem direktora marine Joška Kačića, rekao sam da ću ga zamoliti da mi rezervira mjesto za njega - počeo je Bare kronologiju zbivanja.

U trenutku kad se nesreća dogodila, pak, baš je razgovarao s direktorom Kačićem, te nije primio poziv uzrujanog prijatelja, koji je - po njegovim riječima - upravo Baru prvog nazvao.

- Vidite, to su situacije kad je čovjek izvan sebe, pa pretpostavljam da me nazvao jer sam mu bio prvi na popisu poziva, ali i zato jer sam iskusan čovjek od mora - kaže naš sugovornik, koji o ‘Tomici’ ima samo riječi hvale kao o osobi.

- On mi je prvi u imeniku u mobitelu, ne zato što smo tako intimni prijatelji, nego jer ga poštujem kao vrijedna i pedantna čovjeka. Trideset godina se znamo, a ovo što mu se sada dogodilo uništilo ga je psihički. Vjerujte, to se moglo dogoditi svakome. Eto, baš ga nešto neće u zadnje vrijeme, kako se to običava reći - iznio je Bare svoje viđenje tragedije.

LENKA GOSPODNETIĆ


Naslovnica Crna kronika
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last