Novosti Crna kronika

Noćni obračun u Blatu na Korčuli: 'dijelio pravdu' bokserom i 'briferom'

Dežurna istražna sutkinja dubrovačkog Županijskog suda Mariji Donatović Dabelić saslušala je i pustila na slobodu državljanina BiH Safeta B. (24) iz Tuzle kojeg je u ponedjeljak 29. kolovoza ujutro uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje zbog prijetnji i pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda u Istražni centar dovela policija s otoka Korčule.

Safet će na slobodi dočekati sudski postupak, ali se zbog izrečene sudske zabrane neće smjeti približiti četvorici suparnika s kojima se noć prije sukobio u Blatu, na zapadnom dijelu otoka Korčule. zbog narušavanja javnog reda i mira Bosanac je, kao i njegov suparnik Tomislav F. (21) iz Blata zaradio i optužni prijedlog.

Epilog je to benignog sukoba koji je u kafiću “Korner” u Blatu na otoku Korčuli 28. kolovoza oko 4 sata mogao završiti s vrlo teškim posljedicama.

Naime, nakon naguravanja s Tomislavom pri mimoilaženju u gužvi caffe bara “Korner”, Bosanac je otošao do svog vozila te uzeo metalni bokser i vratio se do kafića da se “do kraja” obračuna s Blaćaninom. No, u tome su ga spriječili gosti u kafiću ali mještani nisu mogli spriječiti Safetov ponovni susret s Tomislavom, što je uslijedio oko 5 sati na ulici Blata.

Državljanin BiH je tom prilikom krenuo ka Tomislavu s “briferom”, odnosno kacavitom- ispitivačem za struju a sukob su pokušali spriječiti Tomislavovi prijatelji iz Blata Dinko P. (32), Sveto B. (23) i Antonio F. (25). Brojčana nadmoć međutim nije “ohladila” Bosanca koji im je verbalno prijetio te ispitivačem lakše ozlijedio Dinka i Sveta kojima je zbog površinskih reznih rana liječnička pomoć pružena u Domu zdravlja Blato.

Bosanac je u nedjeljno jutro pronađen i uhićen te doveden u policiju na krim- istragu nakon koje je priverde u istražni centar u Dubrovniku.

Ahmet KALAJDŽIĆ
Naslovnica Crna kronika