Novosti Crna kronika

s marihuanom i kokainom uhićen josip bodrožić (37), bivši borac u k1 i full contactu

OD SPORTAŠA DO DILERA Kaštelanski kick boxer ‘pao’ s dva kilograma ‘trave’

s marihuanom i kokainom uhićen josip bodrožić (37), bivši borac u k1 i full contactu

Uz Bodrožića, policija je u suradnji s USKOK-om ‘digla’ i Dragana Stojića iz Zvornika u BiH, koji je, kako se pretpostavlja, drogu donosio iz susjedne države

Uhićenje Josipa Bodrožića, 37-godišnjeg kickboxing borca iz Kaštel Gomilice, koji je početkom ovog mjeseca “pao” na području Trogira s dva kilograma marihuane i manjom količinom kokaina, prošlo je gotovo nezamijećeno u javnosti.

Razlog je i činjenica što, iako je dosadašnja praksa bila da se o svakoj značajnijoj zapljeni droge policija vrlo brzo “pohvali”, ovaj put nitko nije znao za uhićenje i zapljenu. S Bodrožićem je uhićen i Dragan Stojić (37) iz Zvornika kojega je tražila i riječka policija zbog razbojstva.

Stojić je, pretpostavlja se, marihuanu i kokain dopremao iz BiH u Hrvatsku, a Bodrožić ju je očito distribuirao po splitskom području. Kako doznajemo, obojici je određen istražni zatvor, no detaljnije informacije bilo je nemoguće dobiti iz službenih izvora.

Naime, iz splitske policije uputili su nas na USKOK, a oni su, pak, kazali kako nikakve detalje ne mogu iznositi zbog tajnosti istrage. Bodrožić je, inače, rodom iz Melbournea u Australiji, a kad je imao 13 godina doselio se s roditeljima u Kaštel Gomilicu.

Do 2000. godine aktivno je nastupao na turnirima i svjetskim prvenstvima, gdje je osvajao brojne medalje. Primjerice, 1997. godine je u Gdansku, na svjetskom prvenstvu, osvojio treće mjesto u full contactu u kategoriji od 91 kilogram.

Dvije godine poslije, na svjetskom prvenstvu u Caorleu u Italiji, također je bio treći u istoj kategoriji i disciplini. Nakon 2000. godine uglavnom je nastupao po turnirima u inozemstvu, a najpoznatiju borbu imao je u studenom 2003. godine u Zagrebu, kada je odlukom sudaca izgubio meč od bjeloruskog borca Alekseja Ignjašova.

Redario u ‘Oazi’

Bodrožić se nakon toga rijetko spominjao u sportskom kontekstu, a na stranice crnih kronika “kročio” je 2009. godine, kada je sudjelovao u tučnjavi u narodnjačkom klubu “Oaza”, gdje je radio kao redar.

Sa dvojicom kolega redara tada je skočio u obranu jedne djevojke te su se sva trojica potukla s Mihaelom Barunom (30), Tomislavom Šoljićem (24) i Stipom Ivandom (38). Gazda lokala Ante Grgić tada je izvukao pištolj i okončao sukob ranivši navedenu trojku.

Oni koji ga bolje poznaju kažu kako ga dosad ni kuloarske priče nisu povezivale s narkomiljeom pa ostaje nejasno kako se i zašto bivši borilački prvak našao u dilerskom lancu.

Njegov “dobavljač” iz Zvornika također je već poznat policiji, kako hrvatskoj, tako i bosanskohercegovačkoj, po kaznenim djelima teške krađe i razbojstva. Svojedobno je, 2008. godine, bio pritvoren u Širokom Brijegu zbog krađe “golfa”. Kada su ga policajci pokušali zaustaviti, Stojić je nagazio gas i pokušao pobjeći. Tada je udario i u jedno policijsko vozilo. Nekoliko godina prije bio je u Zvorniku osuđen i za tešku krađu.

vladimir urukalo, foto: arhiv cropix

Naslovnica Crna kronika
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last