Novosti Crna kronika

Grom zapalio stolarsku radionicu, šteta 20 tisuća eura

U velikom požaru koji je izbio jučer oko 18 sati u Oroslavju u Ptičekovoj ulici u potpunosti je izgorjela krovna konstrukcija gospodarske zgrade i lakiraonice u kojima je smješten dio pogona stolarske radionice Oreh d.o.o., vlasnika Josipa Tuđe iz Oroslavja.

U požaru koji je prema riječima očevidaca izazvao grom, izgorjela je i vrijedna kabina za lakiranje, dvije pumpe, ali i nešto robe iz proizvodnog asortimana radione.

- Prema riječima susjeda, Oroslavje je zahvatilo nevrijeme praćeno jakim tučom i grmljavinom. Jedan od gromova udario je u gospodarsku zgradu u vlasništvu moga oca, koja je služila kao skladište. Srećom, radnici u radionici rade do 16 sati tako da je u vrijeme izbijanja požara bila prazna i nitko nije stradao. Žao mi je što su izgorjeli vrijedni strojevi i, prema mojoj procjeni, šteta iznosi oko 20.000 eura - ispričao je vlasnik radionice Josip Tuđa.

Ovo je treći požar koji je u posljednjih nekoliko godina pogodio ovu stolarsku radionicu, a u jednom od prethodna dva jedan je radnik smrtno stradao.

- Prijašnji su požari uzrokovani ljudskom nepažnjom pa sam poučen iskustvom radionicu osigurao na sve moguće načine, kako bi se požar izbjegao, odnosno u slučaju izbijanja brzo ugasio. No, požar se ovaj put dogodio kad u radionici nije bilo nikoga i nitko nije mogao reagirati - rekao je Tuđa.

S obzirom na to da se požarom zahvaćeni objekti nalaze u blizini obiteljskih kuća, postojala je opasnost da se požar proširi na njih, no brzom intervencijom zagorske Javne vatrogasne postrojbe, te DVD-a iz Oroslavja i Donje Stubice koji su priskočili u pomoć, požar je brzo lokaliziran i nakon otprilike sat vremena ugašen.

Senka Susović/ EPEHA

Naslovnica Crna kronika