Novosti Crna kronika

optuženi za dilanje se žalio na policiju

Suđenje u Splitu: "Nisu mi dali da probam taj kokain"

optuženi za dilanje se žalio na policiju

Da su mi policajci dali da probam na jezik, odmah bih im znao kazati je li to kokain - izjavio je u svojoj obrani Marijan Bilić Kovačević (40), zvani Kova, iz Podstrane, optužen za dilanje kokaina zajedno s pekarom Sašom Mladinom (36), njegovom djevojkom studenticom PMF-a Anom Jurjević (28), građevinskim radnikom Jadranom Janežićem (34) i nezaposlenim Jakovom Čulićem (29), zvanim Čiksi.

Negirao je da je ikome prodavao kokain. Priznaje tek kako ga je povremeno konzumirao, i to kada bi došao kući pijan, “potegao bi kako bi došao sebi”, izjasnio se. 

- Za sebe bih kupio najviše tri grama, a u ovom paketu je bilo 9 ili 10 grama te to nije moglo biti moje. Policajci su mi pokazali PVC vrećicu i unutra je bila žuto-bijela praškasta materija. Odmah sam vidio da to nije boja kokaina, koji je bijel. Tražio sam da otvore i da probam na jeziku te bih odmah znao. Nisu mi dali - detaljan je bio prvooptuženi.

Priznao je da je već pred istražnom sutkinjom za nađeni kokain kazao kako “možda je, a možda nije” njegov.

Za digitalnu vagu koja je također pronađena u njegovoj kući, Bilić Kovačević je energično izjavljivao kako nije njegova.

Marijan Bilić Kovačević otprije je osuđen na 12 i pol godina zbog ubojstva.

Katarina MARIĆ BANJE
 joško šupić / cropix

Naslovnica Crna kronika
Page 1 of 6FirstPrevious[1]23456Last