Novosti Biznis

Novi web katalog: buđenje lokalne Hrvatske

Ima li Hrvatska previše planina, rijeka, potoka, uvala, otoka... i treba li većem dijelu njih ukinuti status jer nemamo ideja kako ih održavati? Treba li sva skijališta, bazene i turističke rute prebaciti ispred zgrade Vlade radi ekonomičnosti održavanja?

Uvodnik je ovo s portala www.lokalnahrvatska.com, novog projekta splitske marketinške tvrtke “Artur Erceg”. U vrijeme kad se u političkim krugovima zbog manjka u državnom proračunu preispituje opravdanost sadašnjeg ustroja lokalne samouprave satkanog od 127 gradova, 429 općina i 20 županija uz Grad Zagreb te najavljuje ukidanje trećine općina koje ne mogu opstati bez državnog novca, iz “Artur Ercega” poručuju:

“Naravno da je sve isplativije u gradu od 1.000.000 stanovnika negoli u selu od 200 ljudi, ali hrvatski je mozaik satkan od stotina malih raznolikih sredina. Nema nas puno, a hvala Bogu, imamo veliku Lijepu našu. Velike metropole često ne vide ni vlastita predgrađa, pa kako očekivati da će kvalitetno uvidjeti probleme udaljenih mjesta.”

Ovaj web katalog zamišljen je kao prezentacija cijelog niza malih i većih mjesta, a osim pregleda najvažnijih podataka, o njima i njihovu razvitku govore čelni ljudi, izabrani na svibanjskim neposrednim izborima.

Posjetitelje ove web stranice, kako očekuju njezini inicijatori, to će možda nagnati da razmisle o mogućim investicijama u te sredine, a time i poboljšaju kvalitetu života na lokalnoj razini.

- Rješenja su u poticanju, a ne ukidanju ‘lokalne Hrvatske’. Rješenja su u brandiranju i prezentaciji malih mjesta svakom stanovniku Hrvatske, buđenju ‘lokalpatriotizma’ svake zajednice, rješenje je u novom životu stare krilatice ‘upoznaj domovinu da bi je više volio’ - ističu u “Artur Ercegu”.

Lj. VUKO

 


 

Naslovnica Biznis