Novosti Biznis

jeftinije krpice

Počinju velika sezonska sniženja: kreće ljetna shopping manija, očekuju se pozamašni popusti! Evo do kada možete omiljene komade pronaći po nižim cijenama

jeftinije krpice

Danas započinje ljetno sezonsko sniženje koje može potrajati maksimalno 60 dana, objavili su iz Hrvatske gospodarske komore (HGK), piše Novac.hr.

- Prema praksi u posljednjih par godina očekuje se da se prometi u trgovini na sezonskim sniženjima povećaju čak i do 30 posto - istaknula je Tomislava Ravlić, direktorica Sektora za trgovinu HGK.

Tijekom cijelog trajanja sezonskog sniženja, redovna cijena artikla te ona nova, snižena, moraju biti iskazane jasno, vidljivo i čitljivo poručuju u Komori.

- Ako trgovac ne proda sve proizvode, može nastaviti s prodajom proizvoda po sniženoj cijeni sve do isteka zaliha, ali mu nije dopušteno oglašavati takvu prodaju kao sezonsko sniženje nakon proteka propisanih 60 dana - dodala je Ravlić.

Iako se potrošači nerijetko žale kako sezonska sniženja u Hrvatskoj ne mogu konkurirati sniženjima u inozemstvu, žaleći se da trgovci u Hrvatskoj tek neznatno snižavaju cijene proizvoda i usluga dok se vani puno lakše može naći popuste i preko 50 posto, iz HGK poručuju kako se taj trend u zadnje vrijeme mijenja.

- Posljednjih godina u domaćim trgovinama bilježimo sve veće i veće sezonske popuste sukladno svjetskoj i europskoj praksi i slične termine sezonskih sniženja, čime je trgovina postala konkurentnija u odnosu na zemlje okruženja - rekla je direktorica Sektora za trgovinu, prenosi Novac.hr.

 

Naslovnica Biznis