Novosti Biznis

problemi na tržištu

'Preopterećeni su i potplaćeni, stres je ogroman, a poslodavci su u stisci': u nestašici domaćih, radnike ćemo morati dovoditi iz Irana, Nepala, Filipina...

 problemi na tržištu

- Nisu dobri uvjeti rada, u trgovini se gotovo 100 posto ljudi zapošljava na određeno vrijeme što im ne daje sigurnost pa traže svoje mjesto pod suncem tamo gdje se mogu bolje realizirati. Plaća u trgovini je ispod prosjeka gospodarstva, plaća u maloprodaji manja od plaće u trgovini, a plaća prodavača je ona najmanja. Radnik je preopterećen, stres je ogroman, jer radnik koji je ostao preuzima teret svih onih koji su otišli, a poslodavci ne skraćuju radno vrijeme niti smanjuju obaveze – požalila se Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" gdje se razgovaralo o problemima tržišta rada.

Potražnja za radnicima je velika, poslodavci ističu da je domaća radna snaga najkvalitetnija no kako ih zadržati i stimulirati? Za kojim radnicima vapi tržište te jesu li plaće jedini razlog zašto sve više radnika odlazi posao potražiti na drugim slobodnim europskim tržištima?

O tim problemima uz Štulić su govorile i Zrinka Špoljarić iz Uprave za tržište rada i zapošljavanje u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava i Milka Kosanović, direktorica odnosa s članstvom HUP-a.

Zrinka Špoljarić podsjetila je kako je Vlada u dva mandata izdvojila četiri i pol milijarde kuna za poticanje zapošljavanja, ove godine osigurane su još dodatne dvije milijarde.

- Redefinirali smo mjere, pokrenuli smo i kampanju "Zaposli se u Hrvatskoj" gdje želimo prezentirati koji su mogućnosti korištenja mjere aktivne politike zapošljavanja. Dobre rezultate pokazuju potpore za zapošljavanje i za samozapošljavanje i njihov se broji korisnika stalno povećava – nabrojila je Špoljarić.

Milka Kosanović, direktorica odnosa s članstvom HUP-a smatra kako je to dobro, ali nedovoljno. Neophodno je, smatra, i dodatno rasterećenje plaća.

- Plaće koje su u Hrvatskoj percipirane kao visoke, a to su plaće doktora, inženjera, visoko obrazovanih radnika, u Hrvatskoj su još uvijek puno manje nego u nama konkurentnim državama. Također je potrebna i stimulacija ili dodatni prostor poslodavcima da i u malim plaćama bude mogućnosti da kroz indirektne stimulacije i nagrade radnik može dobiti više. Sve mjere pozdravljamo, ali trebamo puno više i puno brže - poručila je Kosanović.

Naglašava kako u ovom trenutku poslodavcima nedostaje 30 tisuća radnika.

- To je nemoguće popuniti, a sezona nije na vratima, nego je uvelike počela. Nijedan poslodavac ne može imati logičnu preferenciju prema stranom radniku jer mu je on u startu skuplji, ali nema izbora - rekla je Kosanović.

Podsjeća da radne snage u Hrvatskoj nema, nema je ni u našim tradicionalnim bazenima koji su nam u okruženju i s kojima smo jezično povezani. Nema je čak ni i u nešto udaljenijim zemljama. Ispričala je kako je nedavno vodila delegaciju u Iran gdje su također tražili radnike i pronašli ih.

- Otvaraju se novi bazeni - Iran, Nepal, Filipini, ali to uvijek košta i takav radnik ne može zamijeniti hrvatskog radnika – zaključila je Kosanović.

Predsjednica Sindikata trgovine Štulić objasnila je da je plaća prvi i osnovni razlog zašto radnici odlaze iz djelatnosti trgovine.
Ne žele, veli ona, raditi doživotno za tri i pol tisuće kuna. Kada je riječ o nagradama i stimulacijama, uvjerava Štulić da je to dobro, ali i podsjeća kako to nije plaća, da na to nema doprinosa i neće se vidjeti u mirovinama.

Osim toga, otkriva da sindikat ima puno prigovora radnika jer su poslodavci utvrdili nekakve svoje kriterije i stimulacije, pa ih ne dobivaju svi radnici. Sve je to, kaže, stvorilo dodatno pomutnju i nezadovoljstvo među radnicima.

Naslovnica Biznis