Novosti Biznis

otkrivena je i cifra

Yu kupuje bivšu političku školu u Kumrovcu: kineska poduzetnica predala je ponudu, sa zgradom u kojoj se nekad školovala jugoslavenska elita ima ambiciozne planove  

otkrivena je i cifra

Gospođa Jiang Yu jedina je predala ponudu za kupnju hotela Zagorje (bivšu političku školu Kumrovec).

Tvrtka Zhongya nekretnine ponudila je, kako javlja Novac.hr, 14,09 milijuna kuna. Zanimanje za razvijanje turističkog biznisa na temeljima bivše partijske škole poznato je već neko vrijeme, a o čemu smo nedavno pisali.

'Bivšu političku školu želim pretvoriti u zabavni park posvećen drugu Titu!': kineska poduzetnica stigla u Kumrovec, sa zgradom u kojoj se školovala jugoslavenska elita ima ambiciozne planove

Inače, gospođa Yu poduzetnica je još od 1980-ih, a danas vodi kompaniju Z-Run Well Ton Industry Co. sa sjedištem u Pekingu, koja intenzivno istražuje investicijske prilike u Hrvatskoj i zemljama u susjedstvu.

Poslovni interesi šefice Z-Runa daleko su širi od okolice Zagreba i Zagorja; proputovala je Hrvatsku uzduž i poprijeko te poznaje zavidan broj načelnika hrvatskih općina, gdje razmatra zasad nedefiniran portfelj ulaganja.

Naslovnica Biznis