Novosti Biznis

američka kompanija napušta EU

Pola milijuna Hrvata ostaje bez American Express kartice: do kraja godine im stiže Visa Card; PBZ objašnjava hoće li korisnici zadržati dosadašnje pogodnosti

američka kompanija napušta EU

American Express kartice korisnici će moći koristiti do kraja ove godine, a nakon toga bit će zamijenjene Visa karticama koje će imati sve postojeće funkcionalnosti i pogodnosti koje je do sada imala American Express kartica, priopćili su iz Privredne banke Zagreb (PBZ) čije je društvo PBZ Card do sada bio hrvatski partner American Expressa, javlja Novac.hr.

Nakon što su iz PBZ-a početkom prošle godine objavili da je kompanija American Expressa donijela odluku o napuštanju licencnog poslovanja u EU i da će oko 500.000 Hrvata do kraja 2019. godine ostati bez American Expressa kartice, nejasno je ostalo što korisnici mogu očekivati.

No, danas je potvrđeno da će PBZ Card i Visa, globalna kompanija s 3,3 milijarde izdanih kartica diljem svijeta, proširiti svoju poslovnu suradnju. Nova Visa, za koju iz PBZ-a kažu da je “jedinstvena i nova kartica na hrvatskom tržištu”, dolazi na mjesto American Expressa.

- Do kraja 2019. godine svi dosadašnji i novougovoreni korisnici American Express kartica dobit će novu Visa karticu PBZ Carda, s kojom će u kontinuitetu nastaviti koristiti sve postojeće funkcionalnosti i pogodnosti koje ima njihova American Express kartica te dodatne, nove funkcionalnosti i pogodnosti koje donosi Visa kartica – stoji u priopćenju.

Dodatno, ta će nova Visa kartica biti dostupna svim zainteresiranim korisnicima neovisno o poslovnoj banci u kojoj imaju otvoren račun, pišu iz PBZ-a.

Naslovnica Biznis