Novosti Biznis

promjene u atlantic grupi

Tedeschi ostao bez 'desne ruke': Veberu nije presudila (samo) košarka

promjene u atlantic grupi
Mladen Veber iz vremena upravljanja košarkaškim klubom Cedevita

Mladen Veber, stariji potpredsjednik za operativno poslovanje Atlantic grupe, od utorka više nije član uprave kompanije te karijeru nastavlja izvan sustava Atlantic grupe, obavijestila je Atlantic grupa investicijsku javnost preko Zagrebačke burze istog dana.

Pritom se ističe da će se njegove odgovornosti preraspodijeliti između ostalih članova uprave, uz napomenu kako se Mladen Veber pridružio Atlanticu 1996., na mjestu direktora Distribucijskog centra Rijeka, 2001. godine imenovan je za potpredsjednika Atlantic Tradea zaduženog za upravljanje robnim markama i međunarodna tržišta, a 2006. godine je izabran na poziciju s koje sada odlazi.

Nije zgorega podsjetiti da je zbog loših rezultata u ABA Ligi Veber nedavno smijenjen i s dužnosti predsjednika uprave Košarkaškog kluba Cedevita, u vlasništvu Atlantic grupe. Tom prigodom je Emil Tedeschi, predsjednik uprave Atlantic grupe, smijenio cijelo vodstvo Cedevite i osobno preuzeo vođenje kluba.

Ipak, iz izjave koju nam je dao prvi čovjek Atlantic grupe može se zaključiti da je došlo do "strateškog" razlaza, a ne samo "sportskoga", ove dvojice donedavno bliskih suradnika.

– Mladen Veber dugogodišnji je član tima Atlantic grupe, koji je svojim angažmanom dao ogroman doprinos rastu Atlantica i razvoju kompanije u jedan od najdinamičnijih poslovnih sustava u regiji. Iako nam se profesionalni putevi razdvajaju, Mladena smatram velikim prijateljem Atlantic grupe i mojim osobnim prijateljem, poštujem energiju i trud koji je ulagao u sve projekte u koje je bio uključen i zahvalan sam mu za privrženost timu i za sve dobro što je ugradio u kompaniju. Kao što se između ljudi događa, i mi smo s vremenom došli do suštinskih razlika u razumijevanju organizacije i kompanijske strategije, a to je na ovoj razini suradnje rezultiralo odlukom o poslovnom razilaženju.

Puno sam puta, govoreći i odgovarajući na pitanja o uspjesima Atlantic grupe, kazao kako su naši dosadašnji uspjesi naš najveći izazov za budućnost. U tome je sadržano osnovno uvjerenje da sve stvari, svakako u poslu, a osobito u vremenima brzih promjena u kojima živimo, uvijek iznova moramo preispitivati, znajući da ono što nas je učinilo uspješnima dosad ne mora biti recept za uspjeh u budućnosti – kazao nam je u povodu toga Emil Tedeschi.

Naslovnica Biznis