Novosti Biznis

velika akvizicija

Tommy od Keruma kupuje jedan od simbola Splita: Mamićeva tvrtka otplatila hipoteku, upravo se dovršavaju posljednje transakcije

velika akvizicija

Splitska tvrtka Tommy postaje novi vlasnik trgovačkog centra Koteks. S dosadašnjim vlasnikom Željkom Kerumom, odnosno nizom tvrtki povezanih s njime, te Kerumovim vjerovnicima sklopljeni su ugovori i ovih dana dovršavaju se preostale dogovorene transakcije, doznaje tportal.

Vlasnik ‘Koteksa’ tone u predstečaj

Arhitekti traže da Koteks postane kulturno dobro

Tvrtka u vlasništvu poduzetnika Tomislava Mamića otplatila je hipoteku koju je nad centrom imala Kreditna banka, zatim je isplatila i dugovanja prema tvrtki bivše Kerumove supruge Anke Kerum, a preostali dio bit će isplaćen dosadašnjem vlasniku u nekoliko rata. Ukupno, posao vrijedi između četiri i pet milijuna eura.Grade se ilegalni kafići, ruše se znakovi, miču 'barikade': samovolji i smicalicama na Koteksu nema kraja, hoće li u Splitu niknuti novi 'Žnjanski plato'? 

Tommy je prije nekoliko godina od Keruma već kupio jednu etažu Koteksa, na kojoj je smješten njegov supermarket i niz drugih dućana, te je taj dio također plaćen oko pet milijuna eura.

Željko Kerum: ‘Koteks’ prodajem moćnom ‘Porru’ iz Austrije

Kerum prodao ‘Koteks’ nećaku Goran Sapunaru za manje od milijun euraNajnovijom akvizicijom u svom vlasništvu ukupno imaju oko 9,5 tisuća četvornih metara prvoklasnog poslovnog, trgovačkog i ugostiteljskog prostora u samom centru Splita, dok je samo manji, sjeverni dio kompleksa ostao u rukama nekoliko tvrtki i privatnih osoba.

'Svi putevi vode u Koteks...'

Koteks je izgrađen povodom Mediteranskih igara 1979. godine i u to vrijeme bio je prvi shopping mall u komunističkoj Europi, potpuno različit od dotad uobičajenih robnih kuća. Imao je niz trgovina, slastičarnicu, najelitniji gradski restoran, pizzeriju, poštu, banku i disko-klub. Sa sportskim dijelom, odnosno velikom dvoranom i nizom drugih sadržaja, predstavljao je revoluciju u načinu života, kupovine i razonode, a osamdesete se općenito gledaju kao njegovo zlatno doba.

 

Naslovnica Biznis