Novosti Biznis

avionu, slomit ću ti krila...

Popularna britanska aviokompanija otišla u stečaj, otkazano 300 tisuća letova, a više od 110 tisuća putnika ostalo blokirano po aerodromima... Letjeli su i za Zagreb i Dubrovnik

avionu, slomit ću ti krila...

Britanska agencija za civilno zrakoplovstvo (CAA) objavila je u ponedjeljak da britanska zračna kompanija Monarch Airlines, koja je ušla u stečaj, odmah prekida sve letove čime je 110.000 putnika ostalo blokirano, a otkazano je oko 300.000 budućih letova.

Na webstranici Monarcha uz logo britanskog CAA kompanija "sa žaljenjem" obavještava da od 2. listopada 2017. otkazuje sve letove i turističke pakete.

Ovo je nepredviđena situacija i zbog toga što je u inozemstvu 110.000 putnika te je britanska vlada zatražila je da CAA koordinira letove za povratak tih putnika u Veliku Britaniju", navodi se.

"Ti novi letovi za vas neće predstavljati ekstra trošak", dodaje se u obavijesti koju prenosi Reuters. 
Britanska vlada priprema sada najveću operaciji vraćanja putnika u domovinu.
Slabiji europski zračni prijevoznici pod velikim su pritiskom zbog oštre konkurencija u sektoru zračnog prijevoza, piše agencija dpa.

Monarch je prošli tjedan objavio da razgovara s potencijalnim partnerima nakon izvješća da će dijelovi njegove mreže biti prodani.

Niskotarifna zrakoplovna tvrtka Monarch Airlines u travnju je uvela izravne letove sa Zagrebom, a još  2012. takve je letove uvela do Dubrovnika.

Naslovnica Biznis