Novosti Biznis

PRODOR NA ISTOK

Tedeschi postaje glavni sponzor Beogradske arene? Srpski mediji tvrde da je poslao milijunsku ponudu, a zauzvrat će velebnu dvoranu nazvati svojim imenom

PRODOR NA ISTOK

Hrvatska kompanija Atlantic grupa dostavila je ponudu za sponzorstvo sportske dvorane Beogradska arena, piše beogradski tisak.

Na adresu Beogradske arene stigla je samo jedna ponuda za glavnog sponzora, navode Večernje novosti, uz objašnjenje da je hrvatska Atlantic grupa ponudila nešto manje od traženih 1,25 milijuna eura.

Atlantic grupa vlasnik je poznate beogradske konditorske tvrtke Soko štark a, dobije li sponzorstvo, po njoj bi se tijekom trajanja ugovora zvala ta sportska dvorana, jedna od najvećih u jugoistočnoj Europi. Odgovor bi se mogao znati za dva tjedna, kada bi trebalo zasjedati povjerenstvo za izbor glavnog sponzora Arene.

Ugovor se sklapa na pet godina, a ako bude potpisan budući sponzor imat će pravo promijeniti ime objekta, tako što će sadašnjem imenu dodati ime svog brenda. Moći će postaviti i oznake s novim nazivom unutar objekta i kontrolirati zaključivanje ugovora s drugim sponzorima, pišu Večernje novosti.

Sportska dvorana, u kojoj se godišnje organizira 50 do 70 događanja, dosad je nosila ime Kombank arena jer joj je glavni sponzor bila Komercijalna banka. Idućih nekoliko godina očekuju se velika međunarodna natjecanja - Final four eurolige, Europsko prvenstvo za košarkašice, uz moguće dobivanje organizacije svjetskog prvenstva u atletici i mundijala u košarci, navode u upravi Arene.

Površina objekta je više od 48.000 četvornih metara raspoređenih u šest etaža, a ovisno o događaju - utakmici ili koncertu, može primiti od 18.000 do 25.000 posjetitelja.

Naslovnica Biznis