Novosti Biznis

dobro došli na palubu

I vi možete biti poput Gazde: prodaje se Todorićeva luksuzna jahta 'Jana' od 24 metra, razgledajte je na vezu u Zadru, a cijena je prava sitnica...

dobro došli na palubu

Poznato je da onaj tko vozi "Rivu" zasigurno uživa visok društveni status - obično su to poznati glumci, biznismeni, tajkuni i veliki državnici. Jedan od vlasnika "Rive", točnije "Rive 85 Opera" pod imenom "Jana" je i Ivica Todorić, posrnuli poduzetnik i formalni vlasnik koncerna "Agrokor", kojemu je, zbog teškog poslovnog stanja, država uvela izvanrednu upravu.

Na ovoj motornoj jahti obitelj Todorić provodila je ljeta i često putovala na svoj otok Smokvicu kod Rogoznice, a od utorka 8. kolovoza (danas) izložena je u Marini Zadar - Tankerkomerc na glavnom lukobranu u svrhu prodaje.
Još u svibnju na "Agrokorovim" stranicama objavljeno je da će na prodaju ići i Todorićeva jahta i helikopter, a u međuvremenu je interes pokazalo čak 15 kupaca za jahtu i 12 za helikopter.

- Tražena cijena jahte je 1,4 milijuna eura. Radi se o cijeni bez poreza na dodanu vrijednost, a porezni tretman će se utvrditi ovisno o poreznom statusu kupca, stoji na stranicama Agrokora.

"Riva 85 Opera" prije nego što je stigla u Zadar bila je na redovitom servisu i održavanju na suhom vezu u Italiji. Proizvedena je 2006. godine, a ukupna dužina joj je 23,86 metara. Svi zainteresirani potencijalni kupci svoje ponude mogu proslijediti tvrtki "Navis Marine" d.o.o. iz Zagreba kao službenom agentu za posredovanje u prodaji završno s 1. listopadom 2017. godine.
Tijekom pregleda jahte u Zadru, zainteresirani će morati potpisati standardni Ugovor o pregledu broda te će za potrebe pregleda, odnosno probne vožnje, biti potrebno uplatiti i određenu naknadu.

Očekuje se da će novi vlasnik ove motorne jahte biti poznat tijekom listopada.
 

Naslovnica Biznis