Novosti Biznis

gorki obrok

Lesar uzvratio vlasniku restorana: Laže, naplatili su nam stvari koje nikad nismo dobili. Pogledajte samo što o njemu kažu na TripAdvisoru! Ovo je sramota, obalu nam drži mafija

gorki obrok

Nakon što mu je vlasnik restorana kojeg je jučer kritizirao javno uzvratio, Nikola Lesar se odlučio na repliku. Podsjetimo, pobjednik MasterChef Croatia 2012., koji živi i radi na Tajlandu, neugodno se iznenadio kad se nakon dvije godine vratio u Hrvatsku. Zatekle su ga visoke cijene u restoranu Paradiso na Rabu, a prigovore je našao i za kvalitetu hrane te razinu usluge te je svoje nezadovoljstvo iznio na svom Facebooku.

'Žlica maslinovog ulja 10 kuna!?': bezobrazluk i paprene cijene na našoj obali prenerazili i poznatog chefa

Potom je uslijedio odgovor vlasnika Paradisa Zlatka Makeka koji je ustvrdio kako je Lesar dobio vrhunsku uslugu i frišku ribu dok su cijene ' u skladu s cjenikom koji je taj nazovi-kuhar vidio, naručio, pojeo, slikao se s konobaricom..'.

Vlasnik restorana odgovorio kuharu koji ga je prozvao zbog paprenih cijena: Prijetio je da će mi uništiti lokal! Što je mislio, da ćemo ga častiti jer je zvijezda?!

Sve sam vidio jer sam posluživao ostale stolove. Išli su u kuhinju, hvalili kuhare i konobare. I onda me nakon dva sata nazvao nezadovoljan što sirovi škampi koštaju koliko i pečeni. Pa želio je sirove, tako ih jedu u svijetu, to je in", kaže Makek koji najavljuje kako će se obratiti Cehu ugostitelja i Ministarstvu turizma.

Mafija

Lesar se u međuvremenu uklučio u raspravu koja se na Facebooku razvila pod njegovom objavom, a jedna od tvrdnji koje je iznio je i ovo:Slično je ispričao i za Index, uzvrativši na Makekove tvrdnje podatkom da je cijenik kratko vrijeme bio na stolu i da ga on i društvo nisu gledali jer im je konobarica ponudila da kuhar kuha samo za njih.

- Svugdje u svijetu je praksa da kuhar kuha za drugog kuhara. I u tom slučaju cijene moraju biti transparentne. Nakon toga nigdje drugdje ne dobijete ogroman račun - kazao je za Index Nikola Lesar te dodao kako nije namjeravao 'raditi scenu' pa je nazvao vlasnika kako bi s njim riješio problem, a on mu je, tvrdi, kazao da se ne želi baviti tom pi..arijom te na kraju da ga boli k...c za to što on priča.

Laž na laž

- Gomila stvari koje je on ispričao nisu istinite. Nitko nije otvarao pet boca za nas. Jedna boca vina je otvorena pred nama, druge dvije su već bile otvorene. Od svega što su donijeli za stol, uzeli smo dvije čaše graševine. Na tom računu ima stvari koje uopće nisu stigle za naš stol. Ledene kave, škampi na žaru...- kazao je nezadovoljni pobjednik Masterchefa a na pitanje zašto je javno reagirao odgovorio je da to ne bi napravio da Makek nije kazao da ga boli k...c.

- Ja ću se buniti protiv pogreški i bezobrazluka u kulinarstvu. Vrijeme je da se pokaže kako se ne treba raditi. Pogledajte ocjene tog restorana na TripAdvisoru. U Singapuru možete jesti na vrhu najvišeg nebodera za puno manje novaca. Nisam imao namjeru rušiti hrvatsko ugostiteljstvo, niti to sada želim. Naša je obala puna predivnih restorana i ljudi i nadam se da se ova priča neće negativno odraziti na njih - zaključio je.

'Uvjerljivo najlošije i najskuplje jelo'

Index navodi kako ocjene rapskog restorana Paradiso na TripAdvisoru potvrđuju navode poznatog kuhara. Velika većina korisnika, njih 39, ocijenilo je uslugu i hranu restorana groznom, dok ih je tek pet dalo ocjenu odličan.


Među komentarima je i ovaj: "Sjeli smo ovdje naše posljednje večeri u Hrvatskoj jer nam se sviđala atmosfera. Na nesreću, usluga je bila loša, a hrana precijenjeno smeće. Uvjerljivo najlošije jelo u naša dva tjedna u Hrvatskoj, i uvjerljivo najskuplje. Ovo mjesto vrijedi samo da napravite fotografiju ili dvije, ne da trošite svoje vrijeme i novac." 

Naslovnica Biznis